Global Impact Dynamics - MBA module Business & Sustainable Transitions

Breukelen
26 september 2024
29 augustus 2024
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€7.145 (btw vrij)

De module biedt inzicht in de snel veranderende wereldorde, waarbij opkomende economieën zoals China, India en Brazilië een steeds grotere rol spelen op het wereldtoneel. De module benadrukt het belang van het begrijpen van deze ‘New Economic Powers’ en hun invloed op globalisering, economische ontwikkeling en milieuproblematiek. Het gaat in op de verschuiving van economisch succes naar brede welvaart en duurzame ontwikkeling, en de noodzaak om economische groei in een bredere context te plaatsen.
De module bespreekt ook de impact van deze veranderingen op mondiaal, regionaal, nationaal en sectoraal niveau en hoe overheden en bedrijven hierop kunnen reageren. Het is een essentiële gids voor ondernemers, managers en beleidsmakers om te navigeren in een wereld die steeds meer onderling verbonden en tegelijkertijd uitdagend is.

 • De werkpraktijk, markt en omgeving van de deelnemer staan centraal
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • De papers leiden tot concreet handelingsperspectief voor de eigen werkpraktijk

De module is een initiatief van Prof. dr. Haico Ebbers is hoogleraar internationale economie aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Entrepreneurship, Governance & Stewardship.

Wat ga je doen?

In deze module ga je een diepgaand begrip ontwikkelen van de veranderende wereld en hoe je je daaraan kunt aanpassen. Je leert hoe leiderschap, ondernemerschap en rentmeesterschap kunnen helpen om complexe vraagstukken te benaderen en te vertalen naar acties die rekening houden met de bredere impact op de samenleving. Door interactieve sessies en de inzichten van gastsprekers ga je jouw kennis verdiepen en toepassen binnen je eigen professionele context. 

Wat levert het je op?

 • Inzicht in Wereldeconomie: Deelnemers zullen een diepgaand begrip ontwikkelen van de veranderende wereldeconomie, met name de opkomst van nieuwe economische machten zoals China, India en Brazilië, en de verschuiving van de mondiale middenklasse naar Azië.
 • Begrip van Globalisering: De module biedt kennis over hoe globalisering de welvaart en economische ontwikkeling beïnvloedt. Je zult leren hoe economisch succes breder moet worden bekeken dan alleen productie of inkomensgroei.
 • Rol van Overheden en Bedrijven: Inzicht in de rol van overheden en bedrijven in de geglobaliseerde wereld. Hoe kunnen ze reageren op de veranderende economische en geopolitieke omgeving?
 • Analytische Vaardigheden: Deelnemers zijn in staat om de impact van wereldwijde trends te analyseren op mondiaal, regionaal, nationaal en sectoraal niveau. Dit omvat het begrijpen van de gevolgen voor individuele bedrijven en overheden.
 • Adaptief Vermogen: Deelnemers leren omgaan met de complexiteit van de snel veranderende wereld en ontwikkelen een adaptief vermogen om effectieve keuzes te maken en hun strategie hierop aan te passen.
 • Leiderschap, Ondernemerschap en Rentmeesterschap: De module integreert Nyenrode-kernwaarden, zoals leiderschap, ondernemerschap en rentmeesterschap, in de context van de veranderende wereld.

Na het succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat.

Waarom kiezen voor een module van de Modulair Executive MBA?

De module Global Impact  is een onderdeel van de Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions maar is ook los te volgen. Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk! Na succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat. Smaakt het echter naar meer en wil je na deze module nog meer modules volgen of zelfs gaan voor een volledige MBA? Dat is ook mogelijk. Voor het behalen van je MBA-titel volg je zes basismodules, minimaal twee specialisatiemodules, de internationale studiereis en de MBA thesis.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitons? Kom naar een belevingssessie, download een brochure of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

Van wie krijg je college?

Tijdens de module Global Impact geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraar voor deze module zijn:

  Haico Ebbers
  Hoogleraar
  Haico Ebbers is hoogleraar internationale economie aan Nyenrode Business Universiteit.

  Wat zijn de toelatingseisen?

  • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
  • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Engelse lees- en luistervaardigheid.

  Belevingssessie

  Als je erover denkt om met deze module te starten, kom dan bij ons langs voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en krijgt een beeld van hoe zij hun studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

  Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

  Data en tijden

  Blok 1 Disruptie van ondernemingen, ketens en sectoren

  26 september 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
  27 september 2024 van 09:00 -17:00 uur

  Blok 2 Innovatie: Businessmodellen, competenties en systemen

  4 november 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
  5 november 2024 van 09:00 -17:00 uur

  Blok 3 Governance: strategische, structurele en technologische veranderingen   

  10 december 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
  11 december 2024 van 09:00 -17:00 uur

   

  Uiterste aanmelddatum 29 augustus 2024. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.

  Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 30 augustus 2024 van 14:30 - 18:00 uur.

  Meld je aan

  Enthousiast over de module? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

  Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

  Investering

  De investering voor deze module is € 7.145 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.  Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.