Markt, Recht en Ethiek - MBA module Public & Private

Breukelen
Start voorjaar 2023
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€ 6.495 (btw vrij)
AMBA, EQUIS

 

Markt, Recht en Ethiek

We hebben allemaal onze belangen, dromen en ambities. We willen een goed leven maar moeten ook samenleven met andere. We komen elkaar tegen in de publieke ruimte, in organisaties, tussen organisaties. Hoe zorgen we ervoor dat we elkaar niet frustreren of in de weg lopen?  Daarnaast hebben we elkaar ook nodig om dromen of ambities te realiseren en maatschappelijke en economische uitdagingen op te lossen. Kortom, hoe kunnen we vruchtbaar samenwerken en vreedzaam samenleven?

Tijdens de module Markt, Recht en Ethiek worden deze uitdagingen benoemd en gaan we op zoek naar oplossingen vanuit 3 invalshoeken: markt, recht en ethiek. Hoe zetten we marktprikkels, regels en moraal hierbij in? We nemen de gereedschapskist van de econoom, de jurist en de filosoof door en gaan hiermee aan de slag. Je krijgt inzicht in elkaars wereld en beleving. Daardoor praat je niet alleen over een betere samenwerking tussen publiek en privaat, maar ook over hoe je hier zelf een steentje aan kunt bijdragen.

Wat levert het je op?

 • manieren om problemen aan te pakken in een goede samenwerking tussen markt en overheid;
 • problemen kunnen benoemen door gebruik te maken van inzichten uit verschillende disciplines, perspectieven en sectoren;
 • inzicht in oplossingen en onder welke voorwaarden die te realiseren zijn;
 • inzicht elkaars wereld en beleving (publieke en private sector);
 • kennis over welke bijdrage je zelf kan leveren aan een betere samenwerking tussen verschillende (publieke en private) partijen.
Met preventieve maatregelen om huftergedrag te voorkomen maak je de bedrijfscultuur weer gezond.

Voor deelneemster Ellen van Deursen was de module Markt, Recht en Ethiek een verrassende, inspirerende module. Haar onderzoeksvraag luidde: Hoe kunnen de werknemers van bedrijf X vruchtbaar samenwerken en vreedzaam samenleven?. Kerndocent Edgar Karssing zegt hierover ''De aanbevelingen van Ellen bevatten concrete handvatten waarmee je direct aan de slag kan. In deze casus, maar ook in andere organisaties.''

Lees hier de samenvatting.

Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Public & Private. Stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA of ga voor een snelle upgrade van jouw kennis en volg de module los.

 • Inhoud afgestemd op werkveld deelnemer
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Concreet en toepasbaar


Wat ga je doen?

De module Markt, Recht en Ethiek gaat in op de economische en maatschappelijke uitdagingen en hoe we die kunnen oplossen vanuit 3 invalshoeken: markt, recht en ethiek. Je praat over een betere samenwerking tussen publiek en privaat, en onderzoekt ook welke bijdrage jij kunt leveren in de praktijk. Dit doe je door aan de slag te gaan met een eigen casus die je uitwerkt in een paper. Je verkent de wereld van Markt, Recht en Ethiek en je verbreedt je kennis hierover, vervolgens gebruik je dit spectrum om een eigen casus onder de loep te nemen en uit te werken.

De module bestaat uit 3 blokken waarin we steeds opnieuw vanuit de drie invalshoeken aan de slag gaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

 • vreedzaam samenleven en vruchtbaar samenwerken
 • vertrouwen
 • prestatiemanagement
 • globalisering
 • marketing strategy
 • rechtsfilosofie
 • ondernemingsrecht
 • kopstukken uit de filosofie
 • ethiek, integriteit en dilemma’s
 • het managen van integriteit
 • stewardship

Stel zelf je MBA samen

We begrijpen dat het combineren van werk, studie en privéleven best een uitdaging is. Daarom hebben wij een Modulair MBA programma ontwikkeld. Je stelt zelf je MBA samen en volgt dan 1 of meerdere modules of een volledig MBA (minimaal 2 specialisatiemodules, 6 basismodules, de internationale studiereis en de MBA thesis).

Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk!

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair MBA programma? Kom naar een belevingssessie. Of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs via telefoonnummer + 31 346 291 001 of mail mmba@nyenrode.nl.

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de module Markt, Recht en Ethiek ben je toelaatbaar:

 • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
 • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
 • Engelse lees- en luistervaardigheid.

Belevingssessie

Als je erover denkt om met deze module te starten, kom dan bij ons langs voor een belevingssessie.Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin  we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

Data en tijden

Blok 1
14 maart 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
15 maart 2022 van 09:00 -17:00 uur

Blok 2
11 april 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
12 april 2022 van 09:00 - 17:00 uur

Blok 3
18 mei 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
19 mei 2022 van 09:00 - 17:00 uur

Uiterste aanmelddatum: 21 februari. 2022 Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.

Meld je aan

Enthousiast over de module Markt, Recht en Ethiek? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken. Belangrijk event om alvast te noteren in jouw agenda is de Introductiebijeenkomst, Deze is op 7 maart 2022 van 15:00 - 20:00 uur.

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Investering

De investering voor deze module is € 6.495 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.