Masterclass Innovatiemanagement & productontwikkeling

Breukelen
4 oktober 2022
4 dagen
Nederlands
€ 5.295 (excl. btw)

Door digitalisering en automatisering wordt de levenscyclus van producten en diensten steeds korter. Het goed kunnen ontwikkelen van nieuwe producten of diensten is belangrijk om continue te innoveren. Voor veel managers en executives is innovatie daarmee een strategische prioriteit geworden.


De masterclass Innovatiemanagement & productontwikkeling biedt je de mogelijkheid om in vier dagen de fijne kneepjes van innovatiemanagement en productontwikkeling te leren. In het programma is veel aandacht voor de interactie tussen management, product ontwikkelteams en functionele afdelingen. Innoveren blijft hoe dan ook mensenwerk!

 • Concreet en toepasbaar
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Theorie gekoppeld aan je eigen praktijk

Wat levert het je op?

 • Je leert innovatie te managen als een organisatie brede competentie.
 • Je leert welke mogelijkheden en kansen voor groei interessant zijn voor jouw organisatie.
 • Je leert een idee naar een succesvol product of dienst te brengen.
 • Je leert nieuwe producten/diensten succesvol introduceren.

Wat levert het op voor je organisatie?

 Je hebt de juiste kennis en kunde van innovatie-capaciteiten van je organisatie. Met deze competenties kan je effectiever innovatie-activiteiten aansturen en de organisatie helpen inrichten. Het programma zal een significante bijdrage leveren aan de wijze waarop de organisatie en haar medewerkers de effectiviteit van de innovatie-inspanningen kan verbeteren.

Van wie krijg je college?

Tijdens de masterclass Innovatiemanagement & productontwikkeling geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

De hoogleraren, gastdocenten en praktijksprekers zijn onder anderen:

 • Prof. dr. Paul Louis Iske – hoogleraar Open Innovation en Business Venturing bij Maastricht University School of Business and Economics
 • Paul de Ruijter - strategie consultant, facilitator en trainer bij De Ruijter Strategie
 • Yousri Mandour - partner bij adviesbureau ICSB Marketing en Strategie, spreker en auteur
 • Dr. ir. Linda Kester - expert op het gebied van innovatie portfoliomanagement en mede-oprichter van het bedrijf JigsEye
 • Wietze Smid - ervaren Public Affairs en Communicatie professional (momenteel onder andere hoofd Public Affairs en stakeholdermanagement Essent a.i.)
 • Gert Staal - programma-manager innovatie programma’s Nyenrode Business Universiteit en co-auteur van het PDMA Innovation Maturity Model
Jeff Gaspersz
Hoogleraar
Jeff is hoogleraar Innovatie. Met inzichten en ideeën helpt hij leiders bij het ontwikkelen van innovatiekracht. 'We kunnen alleen kansen zien en benutten als we innovatief zijn. Het wordt de nummer één competentie.'
Hoogleraar
Bob is Professor Strategic Leadership. Zijn expertise is de transformatie van bedrijven, sectoren en maatschappijen door digitale technologieën en oplossingen op het gebied van biotechnologie en duurzame energie.
Hoogleraar
Annemieke is hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit.
Hoogleraar
Als hoogleraar Marketing doet Henry onderzoek naar strategische marketing en innovatiemanagement. Zijn credo: 'Succesvolle marketing komt voort uit gedegen analyses, voorzien van een saus van gezond boerenverstand.'
De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

In 2 modules geven experts hun visie en vertellen vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

Thema´s

Je gaat onder andere aan de slag met de volgende thema's:

 • Zo ontdek je kansen voor innovatie
 • Briljante mislukkingen bij innovatie
 • Scenarioplanning
 • Nieuwe businessmodellen
 • De beïnvloeding van gedrag door digitale technologie
Een compleet overzicht van de thema's lees je in de brochure.

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Je bent manager of adviseur en verantwoordelijk voor, of betrokken bij, de groei en winstgevendheid van je organisatie. De meeste deelnemers zijn werkzaam als productmanager, manager Business Development & Innovatie, Manager R&D of projectmanager.

Data

Deze editie vindt plaats op:

 • 4 en 5 oktober 2022
 • 2 en 3 november 2022

Meld je nu aan

Aanmelden voor de masterclass Innovatiemanagement & productontwikkeling doe je via de aanmeldbutton.

Heb je nog vragen? Onze programma-manager beantwoordt deze graag.

Wat zijn de kosten?

De investering voor de masterclass Innovatiemanagement & productontwikkeling is € 5.295 per persoon (exclusief btw). Collegemateriaal, koffie/thee, maaltijden en 2 overnachtingen zijn bij deze prijs inbegrepen.

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.