Masterclass Innovatiemanagement & productontwikkeling

Breukelen
9 april 2024
4 dagen
Nederlands
€ 5.495 (excl. btw)

Door digitalisering en automatisering wordt de levenscyclus van diensten en producten steeds korter. Het goed kunnen ontwikkelen van nieuwe diensten of producten is belangrijk om continue te innoveren.

Voor veel professionals is innovatie daarmee een strategische prioriteit geworden. De masterclass Innovatiemanagement & productontwikkeling biedt je de mogelijkheid om in vier dagen de fijne kneepjes van innovatiemanagement en productontwikkeling te leren.

 • Concreet en toepasbaar
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Theorie gekoppeld aan je eigen praktijk

Wat levert het je op?

 • Je leert innovatie te managen als een organisatie brede competentie.
 • Je leert welke mogelijkheden en kansen voor groei interessant zijn voor jouw organisatie.
 • Je leert een idee naar een succesvol product of dienst te brengen.
 • Je leert nieuwe producten/diensten succesvol introduceren.

Wat levert het op voor je organisatie?

 Je hebt de juiste kennis en kunde van innovatie-capaciteiten van je organisatie. Met deze competenties kan je effectiever innovatie-activiteiten aansturen en de organisatie helpen inrichten. Het programma zal een significante bijdrage leveren aan de wijze waarop de organisatie en haar medewerkers de effectiviteit van de innovatie-inspanningen kan verbeteren.

Van wie krijg je college?

Tijdens de masterclass Innovatiemanagement & productontwikkeling geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

De hoogleraren, gastdocenten en praktijksprekers zijn onder anderen:

 • Prof. dr. Paul Louis Iske – hoogleraar Open Innovation en Business Venturing bij Maastricht University School of Business and Economics
 • Paul de Ruijter - strategie consultant, facilitator en trainer bij De Ruijter Strategie
 • Yousri Mandour - partner bij adviesbureau ICSB Marketing en Strategie, spreker en auteur
 • Dr. ir. Linda Kester - expert op het gebied van innovatie portfoliomanagement en mede-oprichter van het bedrijf JigsEye
 • Wietze Smid - ervaren Public Affairs en Communicatie professional (momenteel onder andere hoofd Public Affairs en stakeholdermanagement Essent a.i.)
 • Gert Staal - programma-manager innovatie programma’s Nyenrode Business Universiteit en co-auteur van het PDMA Innovation Maturity Model
 • Bas van Abel, Founder Fairphone en spreker
Jeff Gaspersz
Hoogleraar
Jeff Gaspersz is hoogleraar Innovatie. Met inzichten en ideeën helpt hij leiders bij het ontwikkelen van innovatiekracht. 'We kunnen alleen kansen zien en benutten als we innovatief zijn. Het wordt de nummer één competentie.'
Hoogleraar
Als hoogleraar Marketing doet Henry Robben onderzoek naar strategische marketing en innovatiemanagement. Zijn credo: 'Succesvolle marketing komt voort uit gedegen analyses, voorzien van een saus van gezond boerenverstand.'
De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

In 2 modules geven experts hun visie en vertellen vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

Thema´s

Je gaat onder andere aan de slag met de volgende thema's:

 • Introductie op innovatiemanagement
 • Zo ontdek je kansen voor innovatie
 • Strategisch portfoliomanagement
 • Stakeholdermanagement
 • Bouw aan echte vernieuwing
 • Praktijkcase: Fairphone

Een compleet overzicht van de thema's lees je in de brochure.

Intervisie

In beide modules is intervisie een onderdeel van het programma, onder begeleiding van coaches. Intervisie is een mooie en effectieve manier om met mededeelnemers te leren van vragen en problemen uit de dagelijkse werkpraktijk. Je benut de expertise en ervaringen van vakgenoten voor jouw eigen vraagstukken en helpt anderen door de inbreng van jouw kennis en ervaring

Eigen vraagstuk

Elke deelnemer neemt een vraagstuk mee in deze masterclass. Tijdens de masterclass ga je met de opgedane kennis jouw eigen leervragen verder verkennen en aanscherpen. Tijdens de slotdag presenteer je jouw bevindingen over jouw vraagstuk aan je mededeelnemers.

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Je bent manager of adviseur en verantwoordelijk voor, of betrokken bij, de groei en winstgevendheid van je organisatie. De meeste deelnemers zijn werkzaam als productmanager, manager Business Development & Innovatie, Manager R&D of projectmanager.

Deze masterclass is geschikt voor professionals uit zowel de profit-, de non-profit- en de publieke sector.

Data

Dit programma vindt plaats op:

 • Online kick-off op 9 april 2024
 • Fysieke colleges op 23 en 24 april 2024
 • Fysieke colleges op 21 en 22 mei 2024

De kick-off begint om 15:30 uur en eindigt rond 17:00 uur. De opvolgende colleges van 23-24 april en 21-22 mei starten om 09:00 op dag 1 en eindigen rond 18:00 op dag 2.

Meld je nu aan

Aanmelden voor de masterclass Innovatiemanagement & productontwikkeling doe je via de aanmeldbutton.

Heb je nog vragen? Onze programma-manager beantwoordt deze graag.

Wat zijn de kosten?

De investering voor de masterclass  Innovatiemanagement & productontwikkeling is € 5.495,- per persoon (exclusief 21% btw). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, 2 hotelovernachtingen en maaltijden. Je ontvangt een deelnamecertificaat. 

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk.

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.