ESG en Nyenrode

In een tijd waarin duurzaamheid en ethische keuzes van groot belang zijn, is het doorgronden van ESG-principes niet langer een keuze; het is een noodzaak. Onze programma's gaan diep in op de raakvlakken tussen bedrijf, samenleving en het milieu. Zo bieden we een allesomvattend begrip van hoe bedrijven kunnen gedijen terwijl ze een positieve impact maken en voldoen aan richtlijnen.

Bij Nyenrode Business Universiteit is onze missie het opleiden van leiders die bijdragen aan een duurzame toekomst zowel binnen als buiten hun organisaties. Daarom omarmen we de ontwikkelingen op het gebied van ESG (Environmental, Social, Governance) van harte. Ons doel is om organisaties te helpen bij de transitie naar en rapporteren over duurzaamheid, door middel van onderwijs en onderzoek. Sterk voorbeeld hiervan is het ESG Innovation Institute dat wij samen met KPMG hebben opgezet.

Verankeren van ESG

Wij zijn ervan overtuigd dat ESG-integratie verder gaat dan enkel voldoen aan wettelijke vereisten. Het gaat om het verankeren van ESG-principes in de kern van organisaties. Bedrijven die ESG niet alleen verplichting zien, maar hier intrinsiek gemotiveerd mee aan de slag gaan, creëren lange termijn waardecreatie en een sterkere verbinding met hun stakeholders en werknemers. Kortom, bedrijven met doordachte ESG strategie zijn de winnaars van morgen.

Wat Nyenrode professionals en organisaties te bieden heeft