Dr. Bla J. Charlotte Eba

Assistant professor
Charlotte Eba
Dedicated to unlocking the potential of global markets and empowering communities through education, research, and collaboration in international economics.

Dr. Bla J. Charlotte Eba is Assistant Professor in Internationale Economie aan Nyenrode. Haar rol omvat onderwijs, onderzoek en het leveren van een bijdrage aan de academische gemeenschap op het gebied van internationale economie. Haar onderzoeksgebieden zijn voornamelijk gericht op de dynamiek van de wereldhandel, economische ontwikkeling en beleidsanalyse, met speciale aandacht voor de invloed van handelsbeleid op zich ontwikkelende economieën en de wereldwijde grondstoffenmarkten. Ze is trots op haar vermogen om complexe economische theorieën te vertalen naar toegankelijke inzichten voor mijn studenten, waarbij ze een omgeving van nieuwsgierigheid en rigoureus academisch onderzoek stimuleert.

Eba's academische reis en professionele carrière op het gebied van economie in de afgelopen tien jaar zijn gedreven door een diepe betrokkenheid bij het begrijpen en oplossen van de complexe uitdagingen van wereldwijde handel en ontwikkeling. Met een PhD in Economie van de University of the West of Scotland legde haar opleiding een solide basis in zowel theoretische als toegepaste economie. Ze specialiseerde zich in internationaal handelsbeleid, grondstoffenmarkten en economische ontwikkelingsstrategieën, met name binnen de Afrikaanse context.

Tijdens haar periode als docent en moduleleider aan de University of the West of Scotland heeft ze haar vaardigheden op het gebied van curriculumontwikkeling, innovatieve onderwijsmethoden en studentenbegeleiding aangescherpt. Haar werk leidde tot presentaties op belangrijke internationale platforms zoals de Conferentie van de Verenigde Naties voor Handel en Ontwikkeling (UNCTAD), wat haar toewijding aan impactvol onderzoek en beleidsbeïnvloeding benadrukt.

Op Nyenrode gaat haar rol verder dan lesgeven en neemt ze actief deel aan onderzoek dat een brug slaat tussen academisch onderzoek en economische uitdagingen in de echte wereld.

Gezien Eba's achtergrond in de economie, met een focus op internationale handel en economische ontwikkeling, sluit haar persoonlijke missie bij Nyenrode Business Universiteit nauw aan bij de nadruk van het instituut op verantwoordelijk leiderschap, ondernemerschap en rentmeesterschap. Nyenrode's missie om de samenleving te dienen door het vormen van verantwoordelijke leiders resoneert met haar inzet voor het begeleiden van jonge economen en hen te begeleiden naar het maken van impactvolle, ethische beslissingen in de wereldwijde economische arena.

Haar persoonlijke missie bij Nyenrode is om haar expertise in internationale economie te gebruiken om een nieuwe generatie leiders te cultiveren die niet alleen bedreven zijn in het navigeren door de complexiteit van wereldwijde markten, maar zich ook inzetten voor duurzame ontwikkeling en sociale gelijkheid.

Interesses

Eba houdt van reizen om nieuwe landen en culturen te ontdekken, lezen, tuinieren en koken.

Relevante publicaties