Dr. Anastasiia Belyaeva

Assistant professor
Anastasiia Belyaeva
  • Communicatie
  • Academische Schrijfvaardigheden
The mind is not a vessel to be filled but a fire to be kindled.
Plutarch

Anastasiia Belyaeva is Assistant professor in communicatievaardigheden en academisch schrijven bij het Center for Strategy, Organization & LeadershipHaar voornaamste rol bij Nyenrode is om studenten te helpen in het ontwikkelen van kritische denkwijzen, het vergroten van de effecitiviteit in communicatie en het toepassen van communicatietechnieken.

Belyaeva's grootste beloning van lesgeven is om de studenten uit te rusten met communicatie- en probleemoplossende vaardigheden die verschil maken in hoe zij academia beleven en hoe zelfverzekerd zij worden in een bedrijfsleven. 

Voordat Bleyaeva bij Nyenrode kwam bekleedde ze acedemische posities als Assistant Professor bij het Department of Business Communication en als Assistent Professor bij het Department of Foreign Languages for Professional Purposes bij Zaporzhzhia National University in Oekraïne. Ze heeft English for Business, English for Professional Purposes en academisch schrijven gedoceerd op Bachelor- en Post-doctoraal niveau voor meer dan 15 jaar. Belyaeva doceert ook General English en Business English aan volwassenen en geeft zakelijke trainingen voor IT-professionals. 

De lesmaterialen die zij onwerpt zijn gericht op het helpen van studenten om taalcompetenties te beheersen die relevant zijn voor onderzoek in hun vakgebied. De studenten leren zo academische bronnen te raadplegen en ook het uitvoeren van persoonlijke activiteiten in het omgaan met communicatie-uitdagingen in de werksfeer. 

Haar missie op Nyenrode is om studenten te helpen met het vergroten van hun leiderschapsvaardigheden terwijl ze hun communicatievaardigheden vergroten. Haar rol behelst het begeleiden van toekomstige leiders in hun reis om te ontdekken hoe zij taal als gereedschap kunnen gebruiken om resultaten te behalen. 

Interesses

Balyaevas grootste hobbies zijn fitness, lange wandelingen en korte tripjes, het ontwikkelen van vocabulaire spellen en interactieve taken voor haar blog voor taalleerder: AllProfessionalEnglish. Daarnaast leert ze te coderen. 

Meest relevante publicaties

  • Belyaeva, A. (2019).  Image schemas in contrastive linguistics: the case of concept education in English, French, Ukrainian and Russian languages. Nova filolohiya: Zbirnyk naukovyh prats77, 11-19.
  • Belyaeva, A. (2018). Corpora creation in Contrastive Linguistics. Naukovi zapysky Nacionalnoho universytetu «Ostrozka Akademiya»: Zbirnyk naukovyh prats,  4 (72),69-73.
  • Belyaeva, A. English Language for Undergraduate Students of Graphic Design. Zaporizhzhya: ZNU, 2021. – 84 p.
  • Belyaeva, Anastasiia. English Language for Professional Purposes for Undergraduate Students of Graphic Design. -  Zaporizhzhya: ZNU, 2018. – 138 p.
  • Belyaeva, A. (2016). Corpus-Based Approach in Cognitive Semantics  Studies. Diacrítica 30/1 Ciências da Linguagem, 31-48.