Dr. Reinald Minnaar

Universitair hoofddocent
Reinald Minnaar
  • Management Accounting & Control
  • Performativiteit van boekhouding
  • Management Accounting & Control
Het onderwijs vorm geven door onderzoek naar de relationaliteit van accounting en organisatorische praktijken


Dr. Reinald Minnaar is universitair hoofddocent voor cursussen voor de masters EMFC en Controlling aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Facultair Onderzoekscentrum Accounting, Auditing & Control.

Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op de relationaliteit van accounting en organisatiepraktijken. Door de toepassing van kwalitatieve methoden onderzoekt hij de performativiteit van accounting en controlsystemen, nieuwe vormen van organiseren, verantwoordingsprocessen en de governance van interorganisatorische relaties.

Minnaar heeft een Master of Science in Accounting & Finance van de Radboud Universiteit, aangevuld met academische prestaties van de Universiteit van Tilburg en de University of Sussex. Daarnaast voltooide hij een post-master lerarenopleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Hij begon zijn professionele carrière als docent bedrijfseconomie in het voortgezet onderwijs voordat hij de overstap maakte naar de Radboud Universiteit. Gelijktijdig met zijn rol als docent accounting en control heeft hij zijn promotieonderzoek gedaan en afgerond met een proefschrift getiteld "Control and Governance of Internal and External Outsourcing." Zijn onderzoek omvatte onder meer analyses van de mogelijke controlemechanismen van shared service center organisaties en de interactie tussen vertrouwen en control in de context van het uitbesteden van facilitaire diensten.

Minnaar hoopt met zijn onderzoek en onderwijs naar nieuwe relationele vormen van organiseren en sturen bij te dragen aan de missie van Nyenrode voor de ontwikkeling van verantwoordelijke leiders, ondernemers en organisaties.

Interesses

Minnaar speelt graag Go, een Aziatisch abstract strategisch bordspel.

Meest relevante publicaties