Nazlihan Ugur MSc

Assistant professor
Nazlihan Ugur
  • Organisatie leren
  • Bedrijfs- en ondernemingsstrategie
  • Innovatiemanagement
  • Internationale strategieën
  • Ambidexterity Strategies

"De toekomst is er al - alleen niet gelijkmatig verdeeld."

- W. Gibson -

Nazlihan Ugur MSc is Assistant Professor aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership.

Ugurs onderzoek spitst zich toe op ambidexteriteit, exploratie, innovatie- en mondiale strategieën van multinationale, O&O-intensieve bedrijven. Haar expertise ligt op het gebied van strategie, met bijzondere aandacht voor computerondersteunde tekstanalyse, op octrooien gebaseerd onderzoek en constructontwikkeling. Haar eerste publicatie werd in 2019 door Wiley bekroond als Top Downloaded-artikel.

Ugur behaalde haar masterdiploma aan de Universiteit van Tilburg (op basis van Koopmans- en CIR-beurzen) en promoveert momenteel aan de KU Leuven (universiteit in België) op een doctoraat in Management en Economie. Ze werkte aan verschillende instellingen in Nederland, waaronder Wageningen University & Research, Amsterdam Business School en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is Ugur actief lid van de Strategic Management Society.

Ugur vindt het belangrijk toekomstige leiders te inspireren om verantwoording te dragen voor hun organisaties, de maatschappij en de wereld.  

Internationale activiteiten

Ugurs onderzoek wordt vaak uitgevoerd in samenwerking met internationale collega's van de KU Leuven. Ook neemt zij regelmatig deel aan internationale AOM-conferenties en SMS-bijeenkomsten. 

Interesses

Ugur is actief lid van een wereldmuziekkoor in Amsterdam en houdt van reizen, diepzeeduiken, moderne kunst en de mediterrane keuken.

Meest relevante publicaties