Dr. Pourya Darnihamedani

Assistant professor
Darnihamedani, Pourya
  • Ondernemerschap
  • Ondernemerschap
"To teach is to learn twice"
Joseph Joubert

Dr. Pourya Darnihamedani is Assistant Professor bij het center voor Strategy, Organization & Leadership. Hij vervult een veelzijdige rol op het gebied van onderwijs, onderzoek en mentorschap en draagt bij aan de missie van Nyenrode vanuit een holistisch perspectief. Hij is toegewijd aan het opleiden en inspireren van de volgende generatie leiders, waarbij hij het belang van diversiteit en duurzaamheid in de bedrijfspraktijk benadrukt. Zijn academisch onderzoek verkent belangrijke thema's zoals de invloed van instellingen op macroniveau op bedrijfsdynamiek, wat het curriculum verrijkt en zijn studenten waardevolle inzichten verschaft. Darnihamedani is vooral trots op zijn vermogen om een brug te slaan tussen theoretische kennis en praktische toepassing, en studenten en startups te helpen navigeren door de complexiteit van het huidige economische landschap. Deze mix van onderwijs, onderzoek en toepassing in de echte wereld geeft hem energie, omdat hij de directe impact van zijn werk ziet in het voorbereiden van studenten tot doordachte, innovatieve en verantwoordelijke zakelijke leiders.

Darnihamedani heeft een rijke academische en professionele achtergrond in ondernemerschap en economie. Voor zijn huidige rol bij Nyenrode Business Universiteit was hij assistent-professor aan de Universiteit Utrecht en deed hij postdoctoraal onderzoek aan Tilburg University en de Jheronimus Academy of Data Science (JADS). Zijn opleidingstraject wordt gekenmerkt door een sterke focus op strategisch management en ondernemerschap, met specifieke interesses in diversiteit in ondernemerschap en de invloed van instellingen op macroniveau op zakelijke praktijken. Buiten de academische wereld heeft hij een uitgebreide staat van dienst in het adviseren van startups, met name in de technologische en sociale sector. Door ze, in uitdagende economische klimaten, in diverse groeifasen en het aantrekken van kapitaal te loodsen. Deze mix van academische nauwkeurigheid en praktische advieservaring kenmerkt zijn allesomvattende benadering van ondernemerschap en onderwijs.

Darnihamedani is zeer toegewijd aan Nyenrode's missie Serving society by shaping responsible leaders for a sustainable world. Hij leert studenten om bewust te zijn van hun acties en hun impact op de samenleving en stimuleert kritisch denken en ethische besluitvorming in zijn klaslokaal. Zijn persoonlijke missie op Nyenrode is om leiders te koesteren die niet alleen bedreven zijn in het bedrijfsleven, maar ook gewetensvolle wereldburgers, die in staat zijn om duurzame waarde te creëren voor hun organisaties en de bredere gemeenschap. Darnihamedani's aanpak combineert rigoureus academisch onderzoek met praktische ervaringen uit de startup-wereld, waardoor hij een uitgebreide opleiding biedt die studenten voorbereidt om de uitdagingen van een onderling verbonden wereld aan te gaan.

Internationale activiteiten

Darnihamedani is betrokken bij een reeks internationale onderzoeks- en onderwijsactiviteiten, met een belangrijke focus op ondernemerschap.

Tijdens zijn PhD in Ondernemerschap en Innovatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, bracht Darniuhamedani ook drie maanden door aan de Trier Universiteit in Duitsland, wat hem de gelegenheid bood om samen te werken met internationale wetenschappers en zijn onderzoeksgebied te verbreden. Zijn educatieve achtergrond wordt verder ondersteund door een Research Master in Business Studies, gespecialiseerd in Strategisch Management aan de Erasmus Universiteit, die zijn expertise in het leveren van internationaal relevant bedrijfsonderwijs vergroot.

Persoonlijke interesses

  • - Netwerken en conferenties bijwonen: In contact komen met professionals en op de hoogte blijven van trends in de sector.
  • - Culturele verkenning: Leren over diverse educatieve en culturele praktijken wereldwijd.
  • - Reizen: Nieuwe bestemmingen verkennen om nieuwe perspectieven en inspiratie op te doen.

Meest relevante publicaties