Prof. dr. Erik Brouwer

Hoogleraar
Erik brouwer
  • Innovatie & Duurzaamheid
  • Innovatie & Duurzaamheid
Geef alles en vier je successen. Leer van je fouten (liefst van andermans fouten) en kijk altijd vooruit. 

Prof. dr. Erik Brouwer is hoogleraar op het gebied van (duurzame) innovatie, mededinging en het meten van brede welvaart bij het Expertisecenter Accounting, Auditing en Control op Nyenrode Business Universiteit.  

Als docent en begeleider wil hij bijdragen aan het begrijpen van duurzame innovatie, brede welvaart en de impact ervan op organisaties. Brouwer onderzoekt hoe bedrijven waarde op lange termijn kunnen creëren en een betekenisvolle impact kunnen hebben door de SDG's te ondersteunen. hij is geïnteresseerd in de transitie naar duurzame innovatie, of dit incrementeel of drastisch is, en hoe dit proces eruitziet voor bedrijven.

Brouwer is een bijzonder hoogleraar en hoofd van het cluster Mededinging Luchtvaart & Innovatie bij SEO Economisch Onderzoek in Amsterdam. Met meer dan 30 jaar ervaring in toegepast economisch onderzoek en advieswerk, is hij gespecialiseerd in het gebruik van kwantitatieve methoden en beleidsevaluatie. Erik is een pionier op het gebied van empirisch innovatieonderzoek in Nederland.

Hij helpt zijn klanten bij het objectiveren en rationaliseren van keuzes door de belangrijkste effecten te ontvlechten en te isoleren. Dankzij zijn achtergrond als voormalig Director Risk management bij LeasePlan en bij PWC heeft hij veel ervaring met onzekerheden en de impact ervan op het verdienvermogen. 

Brouwer ondersteunt ook het Nationaal Groeifonds bij het beoordelen van het verdienvermogen van talloze groeifondsvoorstellen. Hij heeft eerder onderzoek gedaan naar de impact van Ahold Delhaize op de Nederlandse economie.

Brouwers streven is mensen te inspireren om nieuwsgierig te zijn zodat zij kansen zien in ergernissen en onzekerheden.  Met het doel om  actief op zoek te gaan naar continue vernieuwing. 

Interesses

Brouwer is gek op fotograferen. Als hij iets moois of bijzonder zie, dan wil hij het vastleggen.
Daarnaast vindt hij sporten heerlijk. Hij zwemt en rent graag in de ochtend. 

Relevante publicaties