Prof. Dr. Ivo de Loo

Professor
Ivo de Loo
  • Management Control

Prof. dr. Ivo de Loo is professor Management Accounting & Control aan Nyenrode Business Universiteit. 

De Loo behaalde in 1995 zijn doctoraalbul kwantitatieve economie aan de Universiteit Maastricht (cum laude) en in 2008 zijn doctoraat aan de Open Universiteit. Voordat hij zijn huidige positie aanvaardde, was hij Professor in Accounting aan de Aston Business School (Birmingham, VK), Professor of Management Accounting & Control, Head of Research en Program Director van de PhD-school van Nyenrode Business Universiteit en universitair hoofddocent Management Accounting aan de Open Universiteit. 

De Loo is geïnteresseerd in hoe management accounting- en controlpraktijken zich binnen organisaties ontwikkelen. Daarbij maakt hij vaak gebruik van inzichten uit ‘practice theories’ en visuele methoden. Hij heeft door de jaren heen ook een interesse in onderzoeksmethodologie ontwikkeld, waarover hij diverse wetenschappelijke papers en boekhoofdstukken heeft gepubliceerd.

Momenteel is Ivo vertrouwenspersoon wetenschappelijke integriteit aan Nyenrode Business Universiteit.

Nevenactiviteiten

  • Lid redactieteam Qualitative Research in Accounting & Management 
  • Lid redactieteam Accounting, Auditing & Accountability Journal
  • Lid redactieteam Management Accounting, Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie (MAB)
  • Lid van de VRC-scriptieprijs-commissie die jaarlijks wordt toegekend aan de beste EMFC-scriptie

Internationale activiteiten

Samen met prof. Alan Lowe (RMIT) kreeg Ivo de Mary Parker Follett Award Outstanding Paper Award (2017) voor de paper: “[T]here are known knowns …” Some reflections on the nature and practice of interpretive accounting research, Accounting, Auditing & Accountability Journal, 30(8), 1796-1819.

De Loo was organisator en medevoorzitter van de Management Accounting Research Group (MARG) conferentie aan de Aston Business School, samen met prof. Elaine Harris (University of Roehampton) tussen 2017-2019. Daarnaast is hij met collega's in binnen- en buitenland betrokken bij diverse onderzoeksprojecten.

Meest relevante publicaties