Rebecca Scholten MSc.

PhD researcher
Scholten, Rebecca
  • Sustainability Reporting
  • Externe Verslaggeving
  • Sustainability Reporting
  • Externe Verslaggeving

"Wetenschap bedrijven is vragen stellen in de brede zin van het woord: vragen stellen en twijfelen aan antwoorden. Wetenschappelijk begrijpen is voor diegenen die niet tevreden zijn met alleen antwoorden op vragen, maar ook moeten weten waarom het een antwoord op de vraag is. Met andere woorden, bij wetenschappelijk begrijpen is het van centraal belang dat men kan begrijpen hoe een antwoord een vraag beantwoordt. Het op zo'n manier beantwoorden van vragen is verklaren en bijgevolg is verklaren een weg naar begrijpen."

Towards Transition Theory, J. de Haan

Rebecca Scholten MSc. is promovendus aan Nyenrode Business Universiteit. Ze maakt deel uit van het Center voor Entrepreneurship, Governance and Stewardship. Scholten past mix-methodische onderzoeksbenaderingen toe om praktische tools en bruikbare bedrijfsinformatie te leveren ter ondersteuning van de verbetering van de inspanningen van bedrijven om klimaatverandering tegen te gaan. Hiermee probeert ze de kloof tussen theorie en praktijk van organisatieonderzoek te verkleinen.

Voordat ze bij Nyenrode werkte, was ze Senior Sustainable Business Executive bij Gard, een internationale maritieme verzekeraar gevestigd in Noorwegen en Assistant Director & Head of Sustainability bij EY in Nederland. Ze heeft uitgebreide zakelijke ervaring met sustainability accounting en reporting (Integrated Reporting, GRI, CSRD), sustainability strategy development & execution, science-based target setting en met climate risks & opportunities strategy development and reporting (TCFD). Gedurende haar tijd bij Gard en EY was ze regelmatig gastdocent voor Nyenrode's full-time MBA programma voor het vak Circular Economy and Sustainable Development.

Als docent voor Nyenrode's Fulltime MBA is haar belangrijkste focus het tot leven brengen van haar onderzoek en andere duurzaamheidstheorieën door met studenten te delen wat het betekent om een change agent te zijn in een (multinationale) onderneming. Ze bespreekt ook carrièrepaden voor studenten die een loopbaan in duurzaamheid ambiëren en probeert hen te helpen bij het ontdekken van verschillende mogelijkheden om bij dergelijke activiteiten betrokken te raken tijdens hun carrière. Een van de belangrijkste redenen om dit te doen is dat ze gelooft dat het delen van ervaringen en inzichten kan helpen bij het opbouwen van een dieper begrip van hoe het bedrijfsleven kan reageren op de uitdagingen van duurzaamheid. Haar hoop is dat meer en meer jonge mensen zullen deelnemen aan duurzaamheidsgerelateerde dialogen om de snelheid van echte actie en impactvolle resultaten voor duurzame ontwikkeling in de wereld te vergroten.  

Scholten heeft een master in duurzaamheidwetenschap en -beleid met een specialisatie in duurzaamheidsboekhouding en -rapportage van de Universiteit van Maastricht (Nederland) en een master in leiderschap in duurzaamheid met een specialisatie in risico's en kansen op het gebied van klimaatverandering van de Universiteit van Cambridge (VK).

Relevante publicatties