Dr. Ries Breijer

Assistant professor
Ries Breier
  • Academisch onderzoek in Accountancy
  • Thesis Begeleiding
  • Geïntegreerd Rapporteren
  • Bedrijfsrapportage
  • Duurzaamheidsrapportage
Empathy is intuitive, but is also something you can work on intellectually
- Tim Minchin -

Dr. Ries Breijer is Assistant Professor of Corporate Reporting aan Nyenrode Business Universiteit. Hij is aangelosten bij het Center for Corporate Reporting, Finance & Tax.

Na afronding van het VWO is Ries aan de slag gegaan bij een accountantskantoor en heeft hij de deeltijd (BSc- en MSc-) accountancyopleiding aan Nyenrode gevolgd. Tijdens de afronding van zijn masterscriptie werd hem gevraagd om een fulltime promotietraject te starten aan Nyenrode. Deze heeft hij afgerond met een proefschrift getiteld: 'Accountability and Responsibility: The Role of Corporate Reporting'.

Naast zijn huidige onderzoeken naar niet-financiële en financiële verslaggeving, begeleidt Ries masterscripties en is hij betrokken bij de mastervakken ‘academic research in accountancy’ en ‘advanced research in accountancy’, en het post-mastervak ‘externe verslaggeving voor accountants’. 

Interesses

Ries houdt van het water (windsurfen) en de bergen (mountainbiken, skiën). Daarnaast is hij enthousiast over (ontwerpers van) tijdloze meubelen.  

Meest relevante publicaties

  • Breijer, R., & Orij, R. P. (2022). The Comparability of Non- Financial Information: An Exploration of the Impact of the Non-Financial Reporting Directive (NFRD, 2014/95/EU). Accounting in Europe, 19(2), 332–361. https://doi.org/10.1080/17449480.2022.2065645.