Faculteitsleden

De factulteitsleden

Onderstaande faculteitsleden van Nyenrode Business Universiteit zijn direct betrokken bij deze leerstoel:

Prof. dr. ir. André Nijhof is hoogleraar op het gebied van Duurzaam Ondernemen en Stewardship. Door middel van onderzoek en contacten met de praktijk maakt hij de vertaalslag naar het onderwijs. Veel van zijn recente werk is gericht op het inbedden van lange termijn waarde creatie in de kernprocessen van een organisatie. Daarbij stelt hij vaak de vragen: Hoe kunnen we goede en duurzame business genereren, die een positieve impact heeft op de maatschappij en ons werkleven zinvoller maakt? En hoe combineer je dit met goede financiële resultaten, niet als doel maar als logisch gevolg van goed zakendoen? 

Drs. Sacha Spoor MBA is docent, onderzoeker, en organisatieadviseur bij het instituut voor Bedrijfsethiek en Integriteitmanagement van Nyenrode Business Universiteit. Sacha is verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling, onderzoek, onderwijs en advies op het gebied van integriteitsmanagement. Steeds vaker is zij betrokken bij onderzoeken naar duurzaam ondernemen en stewardship, waaronder ook het onderzoek naar het duurzaamheidskeurmerk. 

Diane Zandee MSc RC is PhD student op het gebied van circulaire economie en combineert haar academische rol met haar rol als (interim) directeur en consultant. Diane richt zich in haar onderzoek op de circulaire economie en de uitdagingen die bedrijven in deze ontwikkeling tegenkomen. Naast de aspecten van organisatorische ontwikkeling richt zij zich op de financiële en accounting vraagstukken die hierbij ontstaan. Vanuit dit onderzoek is zij onderdeel van de Coalitie Circulaire Accounting, waarvan de financiële uitdagingen van Dura Vermeer casus “Road-as-a-Service” met diverse experts is onderzocht.