Alumni Executive MBA 13 bieden koningslinde met sierhek aan

6 april 2018
Community

EMBA13 koningslinde 1Alumni van Executive MBA 13 wilden een blijvende herinnering op het landgoed achterlaten en kozen voor een living artwork. 'Think different!’ was het motto, aldus alumna Marianne Hamerslag. 

De groep benaderde kunstenares Margot Berkman, die in 2011 opdracht had gekregen het nieuwe sierhek bij de Koningsboom te ontwerpen. De eerste werd in 2013 door toen nog kroonprins Willem-Alexander zelf onthuld in Den Haag. De bomen met sierhekken zijn nu op tal van plaatsen in Nederland te vinden.
 
EMBA13 koningslinde 3De traditie van koningsbomen is gelieerd aan het Oranje-huis. De linde kan zeer oud worden en als de boom sterft is eronder vaak een nieuwe loot te vinden. Een symbool van continuïteit dus. Het hek is versierd met ‘appeltjes van Oranje’. Nieuwe koningsbomen worden traditioneel geplant bij troonswisselingen. EMBA 13 geeft nu ook haar plek op Nyenrode weer door aan een nieuwe groep. De onthulling was op 29 maart.

EMBA13 koningslinde 2

In zijn speech sloot oud-programmadirecteur Henk Kievit in zijn beschrijving van de taak van de docent aan bij de metafoor van de boom en de tuinman. “Prachtig om je leerlingen te zien ontwikkelen, om te zien hoe bepaalde gaven echt tot ontplooiing komen. Daar werk je aan als docent. Je wijst richting, geeft het voorbeeld, helpt, stimuleert. Je snoeit ook, om allerlei wildgroei te voorkomen.”

De tuindienst van Nyenrode faciliteerde het planten van de boom en de plaatsing van het hek.

EMBA13 koningslinde 4

 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.