Nyenrode student Anne Pietersma wint VRC Scriptieprijs 2018

24 mei 2019
Onderwijs

Op 21 mei 2019, tijdens het congres van de Vereniging van Registercontrollers (VRC), is de winnaar van de VRC Scriptieprijs 2018 bekendgemaakt. Anne Pietersma MSc RC heeft de prijs gewonnen met haar scriptie ‘Mind your gap: luchthaventarieven, regulering en two-sided markets’ voor haar studie Executive Master of Finance and Control (EMFC) aan Nyenrode Business Universiteit.

Eric Driebeek, jurylid van de scriptieprijs, reikte de prijs aan Pietersma uit: “De jury was aangenaam verrast over de indrukwekkende wetenschappelijke kwaliteit, de degelijke vertaalslag van theorie naar praktijk en de relevantie voor zowel de organisatie, als de maatschappij als geheel.”

Anne Pietersma vond het eervol dat Nyenrode haar heeft voorgedragen: “Ik ben er stil van en dat ik nu de VRC Scriptieprijs win is helemaal geweldig.” De eervolle tweede en derde plaats van de ingezonden scripties gingen naar Luuk te Grotenhuis en Thij Visser. De samenvattingen van de scripties van de drie finalisten worden binnenkort gepubliceerd in We are finance.

VRC Scriptieprijs 2018 winnaar Anne Pietersma - foto Paul Ridderhof

Sinds 2006 wordt de VRC Scriptieprijs jaarlijks toegekend aan de beste EMFC-scriptie. Alle EMFC-opleidingen sturen een scriptie in die naar hun mening de beste is van het jaar. Met deze prijs wil de VRC een positieve bijdrage leveren aan het verder verhogen van de kwaliteit van de scripties en daarmee van het niveau van het post initiële EMFC-onderwijs. De winnaar krijgt een geldbedrag van € 2.500,- en een oorkonde.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.