Bruggen slaan voor uitwisselingen, onderzoek en internationale opleidingen

14 april 2022
Community

Eind maart bracht een kleine Nyenrode-afvaardiging een bezoek aan de oostkust van Amerika. De delegatie bestond uit Rector Magnificus Koen Becking, onderzoeksdirecteur Bo van der Rhee en Louise Out van Staveren en Anouk Reitsma van Alumni Relations & Fundraising. Het doel was om de relatie met alumni daar te versterken en bruggen te slaan op het gebied van uitwisselingen, onderzoek en internationale opleidingen. American Friends of Nyenrode University (AFNU) hadden hun netwerk ingeschakeld om het bezoek mogelijk te maken. 

In een week tijd werden de steden New York, Atlanta, Washington en Boston bezocht. Per stad was een aantal alumni host en ambassadeur. In New York stond een receptie op het programma bij alumnus Alex Roepers, waar alumni uit de omgeving elkaar konden ontmoeten. Ook ging het viertal in gesprek met het AFNU-bestuur tijdens een lunch gehost door Andy en Priscilla Bender.

Banden aanhalen

In Atlanta was de delegatie door Consul-Generaal Ard van der Vorst uitgenodigd. Ook hadden zij een afspraak met de Dean van het Terry College of Business aan de University of Georgia in Athens en werd daar een stop gemaakt bij de afdeling Development & Alumni Relations. “In het verleden werkten we al samen op het gebied van student- en faculty-uitwisselingen. We gaan onderzoeken of we deze banden weer opnieuw kunnen aanhalen”, vertelt Out van Staveren, directeur Alumni Relations & Fundraising ad interim en zelf ook alumna van Nyenrode. Bill Huber, voorzitter van het AFNU-bestuur, maakte dit bezoek mogelijk.

Onderzoek met impact

André Haspels, de Nederlandse ambassadeur in de Verenigde Staten, benadrukte in Washington het belang van samenwerking tussen Amerikaanse en Nederlandse universiteiten op het gebied van uitwisselingen. Ook stond er een lunch met voormalig Congreslid Jim Slattery (alumnus 1969) op het programma. Prof. dr. Bo van der Rhee gaf tijdens de receptie bij alumnus Jack Roepers en zijn vrouw Nadereh, lid van de International Advisory Board, een inkijkje in de impact die we met het onderzoek bereiken. “Met onze impact cases laten we zien hoe ons onderzoek op een positieve manier bijdraagt aan het oplossen van de problemen van de 21e eeuw.”

Life changing experience

Aan het einde van de trip bezocht het gezelschap in Boston het Massachusetts Institute of Technology (MIT), een particuliere onderzoeksuniversiteit die is opgericht in 1861. De week werd afgesloten met een bijeenkomst bij gastvrouw Ellen Teunissen waar Becking in gesprek ging met de aanwezige alumni. Hij kijkt terug op een geslaagd bezoek: “De verhalen waarin alumni vertellen dat Nyenrode voor hen een life changing experience was, zijn prachtig om te horen. Het is mooi om te zien dat zij ook studenten die niet beschikken over de financiële middelen een kans willen geven om diezelfde ervaring op te doen.”

American Friends of Nyenrode (AFNU)

Noord-Amerika telt ongeveer 700 Nyenrode-alumni. AFNU speelt daar een onmisbare rol bij het onderhouden en uitbreiden van de Nyenrode-gemeenschap. De voornaamste taak van de organisatie ligt in het ondersteunen van de onderwijsactiviteiten van de universiteit, het werven van fondsen voor studiebeurzen en het organiseren van evenementen waarbij Nyenrode-alumni de kans krijgen om met de huidige studenten en de faculteit te netwerken.

USA reis maart 2022
USA reis maart 2022

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.