Burgemeester ontdekt met scholieren het erfgoed van Nyenrode

27 november 2018
Over Nyenrode

Op donderdagmiddag 22 november kwamen leerlingen van havo 2 van RSG Broklede uit Breukelen op de fiets aan op Nyenrode. Vanuit haar kennismaking met de gemeente vergezelde burgemeester Yvonne van Mastrigt van Stichtse Vecht hen als verrassing tijdens een informatieve rondwandeling over het landgoed.

 rondleiding scholieren burgemeester1

Via de speciale (door leerlingen ontwikkelde) applicatie voor  izi.TRAVEL kregen zij tijdens de tour een flink aantal vragen voorgeschoteld over kunst, cultuur en natuur op Nyenrode. Met individuele en groepsopdrachten – variërend van de deuntjes van het carillon tot het prieel in de rozentuin en dieren in de hertenwei – baanden zij zich een weg langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Landgoed Nijenrode telt maar liefst 27 rijksmonumenten.
 
De groep scholieren maakte deel uit  van in totaal zestien klassen (ook van het Broecklandcollege) die het landgoed bezochten in het kader van een lesprogramma om kennis te maken met 'belangrijk erfgoed om de hoek'. Aanleiding voor de les was de tentoonstelling “Nijenrode. Inspiratiebron voor kunst. Geschiedenis van vijf eeuwen en meer”, die op dit moment gehouden wordt vanwege het Europese Jaar voor het Culturele Erfgoed. Deze tentoonstelling is een samenwerking van Art Fund Nyenrode en het Vechtstreekmuseum in Maarssen.
 
rondleiding scholieren burgemeester2

Omdat Nyenrode Business Universiteit een optimale, ongestoorde leeromgeving voor haar studenten en gasten wil waarborgen, is het niet mogelijk om het landgoed voor iedereen op ieder moment open te stellen. Geïnteresseerden kunnen nu echter wel een bezoek brengen tijdens speciale rondleidingen, die worden georganiseerd door het Vechtstreekmuseum.

 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.