“Zorg jij dat het wordt onderzocht?”

Landelijke campagne van universiteiten onderstreept het belang van onderzoek

22 februari 2022
Onderzoek

“Zorg jij dat het wordt onderzocht?” Dat is de boodschap van alle Nederlandse universiteiten in de landelijke mediacampagne die vandaag van start gaat. Ook Nyenrode Business Universiteit doet mee aan deze gezamenlijke campagne, die als doel heeft om het belang van onderzoek aan Nederlandse universiteiten onder de aandacht te brengen. Want vooruitgang begint altijd met een vraag. Met de behoefte om problemen te onderzoeken en op te lossen. Daarnaast roept de campagne op tot donaties aan onderzoek via de universiteitsfondsen.

Ook op Nyenrode vindt relevant en belangrijk onderzoek plaats. Een van de strategische doelen van de universiteit is het realiseren van maatschappelijke impact en daarbij het verstevigen van het academisch fundament. Dat doe je met wetenschappelijk onderzoek. Om de maatschappelijke uitdagingen waar we in Nederland voor staan aan te pakken is onderzoek essentieel. En voor Nyenrode geldt nog sterker dan voor andere universiteiten dat bijdragen van particulieren en bedrijven van belang zijn, omdat Nyenrode geen overheidsgeld ontvangt ten behoeve van haar onderzoek. 

Prikkelende onderzoeksvraag

Iedere universiteit neemt aan de campagne deel met een eigen prikkelende onderzoeksvraag. Voor Nyenrode luidt deze vraag: “Willen we leidende ondernemers of ondernemende leiders?” Hieronder vatten we typisch onderzoek van Nyenrode op het snijvlak van wetenschap en actuele maatschappelijke vraagstukken gekoppeld aan de kernwaarden Leadership, Entrepreneurship en Stewardship. 

Voor de campagne werken de universiteit en faculty nauw samen met Stichting Nyenrode Fonds om het belang van donaties voor onderzoek te onderstrepen. De wereldwijde pandemie laat onverbiddelijk het belang van onderzoek zien en wat voor een impact zo’n crisis heeft op onze economie en de manier van werken. 

Campagnepagina

De landelijke campagne van de Nederlandse universiteiten loopt via landelijke dagbladen als De Volkskrant en Trouw, social media en spots op NPO Radio 1. 

Alle informatie over het lopend onderzoek van Nyenrode is eveneens te zien op de Nyenrode-website. Alumni worden van harte uitgenodigd om daar een kijkje te nemen en bij te dragen aan onderzoek waarmee zij zich verbonden voelen of waarvan zij willen dat het wordt onderzocht.


Stichting Nyenrode Fonds

Stichting Nyenrode Fonds is het universiteitsfonds van Nyenrode Business Universiteit en heeft als missie om te investeren in het verleden, heden en de toekomst van de universiteit. 

Wil jij geven ten behoeve van onderzoek van Nyenrode? Neem dan contact op met Anouk Reitsma, Fondsenwerving en Development Stichting Nyenrode Fonds via a.reitsma@nyenrode.nl.


Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.