Marlies de Vries lid van Commissie Toekomst Accountancysector

19 december 2018
Onderzoek

Minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft de leden van de Commissie Toekomst Accountancysector bekendgemaakt. De commissie bestaat uit prof. mr. Annetje Ottow, prof. dr. Elbert Dijkgraaf en drs. Marlies de Vries RA. De commissie brengt uiterlijk 31 december 2019 haar advies uit aan de Minister.

De voorzitter van de commissie wordt prof. mr. Ottow, hoogleraar Economisch publiekrecht aan de Universiteit Utrecht. Dijkgraaf, hoogleraar Empirische economie van de publieke sector aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en De Vries, assistant professor Accounting, Auditing en Control aan Nyenrode Business Universiteit worden beiden lid van de commissie.

Het doel van de commissie is onderzoek doen naar en te adviseren over de vraag hoe de kwaliteit van wettelijke controles duurzaam verbeterd kan worden, welke beleids- of wetswijzigingen daarvoor wenselijk zijn en of die wijzigingen juridisch haalbaar zijn.

Marlies de Vries geeft aan vereerd te zijn met haar benoeming. “Vanuit mijn laatste onderzoek waarmee ik veel gesproken heb met young professionals uit de sector en mijn arbeidsverleden als accountant ga ik een waardevolle bijdrage leveren aan deze commissie en de toekomst van het accountantsberoep.” 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.