Controlling-student Souhail Chaghouani in finale ‘Jonge Ambtenaar van het Jaar’

21 december 2015

Opvallende prestaties
Waarom Souhail in de finale terecht is gekomen weten zijn naaste collega’s van Gemeente Baarn haarfijn uit te leggen. Programmamanager Jaap Lange: “Samen met zijn team ziet Souhail kansen, zoekt draagvlak en verzilvert ze waar dat kan. Het op deze wijze sturen op resultaten in een vakinhoudelijke complexe context, altijd met oog voor de menselijke kant, is in onze ervaring uniek voor iemand van zijn leeftijd.” Abdou Najib, gemeentesecretaris, beaamt dit: “Hij valt op door zijn gedrevenheid, vakkundigheid en zijn uitgesproken visie op de overheid. Souhail vindt nadrukkelijk dat overheden meer zakelijk en professioneel moeten opereren, gegeven de verantwoordelijkheid die zij hebben. Een ambtenaar die dat op zijn leeftijd zelf ook zo duidelijk laat zien én daar anderen in meeneemt, daar kan de overheid er geen genoeg van hebben.”

De finale
Op 20 november jl. streed Souhail met negen ander kandidaten voor een finaleplek door verschillende opdrachten te voltooien. Als enige kandidaat met een financiële functie liet hij de jury zien dat hij zijn werk uitvoert met een brede blik en strategisch meedenkt in het managementteam. Samen met drie andere kandidaten voldeed hij volgens de vakjury het beste aan de criteria voor de titel JAvhJ. Op 21 januari gaan de finalisten opnieuw de strijd aan met elkaar in de finale.

De winnaar
De winnaar mag zich een jaar lang ‘Jonge Ambtenaar van het Jaar’ noemen. Hij of zij staat als ambassadeur voor jonge ambtenaren volop in de belangstelling, net als de organisatie waar de jonge ambtenaar werkt. Naast de titel JAVHJ, die wordt gekozen door een vakjury, wordt ook een publieksprijs vergeven: een opleidingscheque van de bestuursacademie. Met het winnen van de eervolle titel ontvangt de Jonge Ambtenaar van het Jaar ook een kunstwerk én een ervaringsprijs namelijk deelname aan een buitenlandse reis van VNGi.

Energie
Souhail is er klaar voor: “Het is enorm leuk om op deze wijze waardering te krijgen voor wat ik doe. Ik krijg van mijn collega’s veel leuke reacties en steunbetuigingen. Dit geeft mij nog meer energie en kracht om door te gaan. Ik zie in Baarn prachtige dingen gebeuren door ambtenaren die geloven in de kracht van de overheid en ontwikkelingen aangrijpen als kansen. Het is voor mij een eer om daar ‘de stem’ van te mogen zijn.” 

Stemmen
Het publiek kiest de winnaar voor de publieksprijs via online stemmen. Zijn motivatie om te winnen: “Ik ben gewend om mij in verschillende werelden te begeven en vind dit heerlijk. Mijn passie ligt dan ook in het zoeken van verbinding. Bij mensen zelf, maar ook met elkaar. Totdat ze daar komen wat ze zelf voor ogen hebben. Door een veilige en open cultuur te creëren, die gebaseerd is op vertrouwen, stimuleer ik innovatie en het handelen vanuit lef en passie.

Als Jonge Ambtenaar Van Het Jaar wil ik uitstralen waar ik in geloof en mensen hiermee inspireren en motiveren. Ik hoop alle ambtenaren uit te kunnen dagen om uit hun comfortzone te stappen. Durf met initiatieven te komen, uit te vinden en uitglijders te maken. Grijp je kans en wees proactief in je uitvoering. Niet lullen, maar poetsen!”

Stemmen kan tot 14 januari via www.javhj.nl/publieksprijs/

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.