De Return on Education van deeltijdstudenten Controlling Nyenrode

Professionaliseren van soft skills in opleiding levert veel op

7 september 2017

Om het doel van de controllingopleidingen te realiseren is het naast kennisontwikkeling ook belangrijk dat er veel aandacht in de opleidingen is voor het professionaliseren van vaardigheden: de soft skills. Het financieel beleid kan immers niet alleen worden bepaald en uitgevoerd. Hoe overtuig je iemand van jouw advies? Hoe activeer je jouw stakeholders om ermee aan de slag te gaan? En hoe ga je om met ethische dilemma’s?

De afgelopen jaren heeft persoonlijke ontwikkeling een zeer prominente rol gekregen binnen de controllingopleidingen. Hoe dit uitpakt? De studenten vertellen graag zelf over wat het voor hen persoonlijk oplevert.

Eén van die controllingstudenten is Lizan Vernie: ‘In de Master of Science in Controlling word ik gedwongen om na te denken over niet-vakinhoudelijke aspecten en andere invalshoeken. Ook heb ik geleerd wat voor impact mijn manier van communiceren heeft op anderen, en hoe ik dit op een effectievere manier kan inzetten’.

Bekijk ook de ervaringen van controllingstudenten Ashwin, Tayeba, Marie-José, Chesco en Jan-Pieter en/of ontmoet controllingstudenten live op de eerstvolgende Nyenrode Deeltijd Controlling open avond.

Voor meer informatie over de opleidingen en/of aanmelden voor de open avond ga je naar:
- Executive Master of Finance & Control (RC)
- Master of Science in Controlling
- Post-Bachelor (Managerial) Controlling

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.