Docenten van het Jaar Controlling-opleidingen

10 januari 2022
Onderwijs

Age van Roon, Katrien Hendriks, Menno Griffioen, Ivo de Loo en Hans de Ruiter verdienen dit jaar de titel ‘Docent van het Jaar 2020-2021’ binnen de Controlling-opleidingen. Uit de evaluatie van studenten blijkt dat vooral de manier waarop de docenten tijdens de coronapandemie het onderwijs vorm gaven doorslaggevend was. Naast de ‘Docenten van het Jaar’ werden ook Jan Bots en Diana Veneklaas Slots als scriptiebegeleiders van het jaar 2020-2021 verrast.

Betrokkenheid

Age van Roon is ‘Docent van het Jaar’ binnen de Post-bachelor Controlling. Hij geeft het vak Management Accounting & Control. Zijn enthousiaste manier van (online) lesgeven wordt gewaardeerd door studenten: “Zijn energie  werkt aanstekelijk.”

Interactief

In het Schakeltraject Accountancy & Controlling werd Katrien Hendriks gekozen vanwege haar persoonsgerichte aanpak. “Dat maakt het vak ‘Bestuurlijke Informatievoorziening’ interactief”. Katrien is vereerd: “De Schakeltraject-studenten zijn actief op zoek naar interactie en willen graag leren én toepassen in de praktijk. Lesgeven aan zulke studenten is heel leuk.”

Digitaal tijdperk

Menno Griffioen wist dit jaar digitaal een statement te maken: “De ‘hoorcolleges’ zijn vooraf opgenomen en beschikbaar ter voorbereiding op de ‘werkcolleges’”. Dat werkte goed en daarom is hij uitgeroepen tot ‘Docent van het Jaar’ in de pre-master Controlling.

Bedreven in het vak

Ivo de Loo doceert Research in Management Accounting & Control in de master Controlling. Volgens zijn studenten is hij een kritische maar prettige docent en heeft hij de titel ‘Docent van het Jaar’ dik verdiend.

Een echte storyteller

Hans de Ruiter ontving de titel ‘Docent van het Jaar’ in de Executive Master of Finance & Control (EMFC). “Hij brengt de link tussen theorie en praktijk helder en op een inspirerende manier over. Hij is een storyteller bij uitstek.”

Scriptiebegeleiders van het Jaar

Binnen alle Controlling-opleidingen is de scriptie een belangrijk onderdeel, waarbij de begeleiding een belangrijke rol speelt. Diana Veneklaas Slots en Jan Bots zijn uitgeroepen tot ‘Scriptiebegeleiders van het Jaar’. Studenten omschrijven het scriptie-traject als pittig, maar waarderen de inzet, communicatie en feedback van de begeleiders enorm. De professionaliteit en vakinhoudelijke kennis werden hoog gewaardeerd. “Aan de begeleiding (en aan de schrijver) van iedere scriptie hangt een eigen verhaal. Met veel plezier denk ik aan elk van deze scripties en aan elk van jullie persoonlijk terug”, aldus Jan Bots. 

Nyenrode biedt vier opleidingen controlling. Wil jij je verder ontwikkelen als financial of controller? Ontdek dan welke opleiding het beste aansluit op je wensen en hbo- of wo-vooropleiding.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.