EQUIS verlengt accreditatie Nyenrode

In december heeft EFMD, de internationaal erkende accreditatie-instantie voor business schools en bedrijven, de EQUIS-accreditatie van Nyenrode voor drie jaar verlengd. Deze accreditatie garandeert continue kwaliteitsverbetering en toetst de universiteit op het gebied van bestuur, programma's, studenten, faculteit en onderzoek. Nyenrode wordt daarin onder meer geprezen om haar ‘betrokken alumni’, ‘de sterke band met het bedrijfsleven’ en ‘de toewijding aan ethiek, verantwoordelijkheid en duurzaamheid’.

Toegewijde alumni

In de accreditatie heeft EFMD een Peer Review Team (PRT) opgezet en de aanbevelingen van dit team in een rapport onderschreven. Het team was 'onder de indruk van de professionaliteit van de alumni die ze hebben ontmoet en hun voortdurende betrokkenheid en toewijding aan de school'. Ze wezen erop dat 'zakelijke partners van Nyenrode, of ze nu alumni zijn of niet, het samenwerken met de school zeer prettig ervaren.’

‘Uitstekend onderwijs dat theorie koppelt aan praktijk’

In een recente blog van EFMD werd Nyenrode uitgelicht, als een van de vijf business schools waaraan onlangs een heraccreditatie is verleend. In de blog wordt de ‘uitstekende banden met het bedrijfsleven’ van Nyenrode geprezen en vermeldt dat Nyenrode ‘wordt gewaardeerd vanwege uitstekend onderwijs dat theorie koppelt aan praktijk en lesinhoud afstemt op de huidige marktbehoeften.’ Daarnaast lichtten ze de universiteit uit vanwege ‘de toewijding aan ethiek, verantwoordelijkheid en duurzaamheid’.

Kernwaarden

EFMD vervolgt door te benadrukken dat EQUIS ‘kijkt naar een balans tussen een hoge academische kwaliteit en de professionele relevantie die ontstaat door nauwe interactie met het bedrijfsleven. EQUIS hecht bijzonder veel waarde aan het creëren van een effectieve leeromgeving waarin de ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten en ondernemerschap voorop staat en waarin persoonlijke ontwikkeling en gevoel van mondiale verantwoordelijkheid wordt gestimuleerd.’ Geheel volgens de kernwaarden van Nyenrode: Leadership, Entrepreneurship en Stewardship.

Maak deel uit van een van de beste toonaangevende business-schools! Bekijk hier onze programma's.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis om leiders en professionals te helpen tijdens de coronacrisis. Abonneer je op L.E.S. in crisis.