‘Happiness’ van onderwijs tot onderneming

Meet the alumni: Linsey van Oers

28 juni 2019
Community

Linsey van Oers heeft na het afronden van haar Master of Science in Financial Management aan Nyenrode Business Universiteit, vijf jaar geleden, niet stilgezeten. Ze is inmiddels ondernemer en heeft in korte tijd twee vestigingen van haar Happiness-concept geopend; The Happiness Café en The Happiness Kitchen. Hoe kijkt ze terug op haar periode bij Nyenrode en op welke manier heeft Nyenrode bijgedragen aan het slagen van haar ondernemersdrang?

“Na mijn studie Commerciële Economie wist ik dat ik meer in mijn mars had. Tijdens die studie sprak de praktische kant mij heel erg aan. Ik wilde daar graag verder mee.” De Master of Science in Financial Management bood uitkomst voor Linsey. “Ik heb altijd het idee gehad dat Nyenrode alleen iets voor de elite was.” Past dit dan wel bij mij? vroeg ze zich af. “Maar bij de Business Game, georganiseerd om kennis te maken met de opleiding, zag ik de diversiteit aan mensen en nationaliteiten waar ik op hoopte.” Toen Linsey ook nog eens de casus én een scholarship won, was het plaatje compleet. “Ik wist dat ik verder wilde in het ondernemerschap.”

Groeiformule

Na haar studie op Nyenrode werkte Linsey een half jaar in een horecazaak op Ibiza. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam voor een baan bij een platenlabel. “Maar na een jaar wilde ik echt voor mezelf beginnen” vertelt ze. “Gezondheid in relatie tot voeding vond ik altijd interessant. Met die passie ben ik mijn eigen onderneming begonnen. Ik wilde heel graag een plek creëren waar iedereen zich thuis voelt. Een tweede thuis, waar ook veganisten en mensen die glutenvrij eten terechtkunnen voor gezonde en onbewerkte producten.”

De positieve sfeer die Van Oers beschrijft zie je terug in het hele concept. Het eten, de uitstraling en het personeel. “Iedereen voelt zich hier thuis.” En het Happiness-concept blijft groeien. Linsey krijgt bijna elke week de vraag of er meer vestigingen bij komen. Om The Happiness verder uit te kunnen breiden, investeert ze nu in een franchiseformule. “Ik wil absoluut verder groeien, maar dan niet organisch met een nieuwe vestiging, maar juist met franchisenemers die zelf ook ondernemer zijn. Onder de Happiness-vlag, met mijn filosofie.”

Veilige basis

“Mijn tijd op Nyenrode is heel waardevol geweest. Vooral het stuk ondernemerschap heeft daaraan bijgedragen. De praktijkervaring tijdens de opleiding heeft veel gedaan voor mijn zakelijke ontwikkeling: “Ik ben weerbaarder, flexibeler en ik weet sneller op te krabbelen na een tegenslag.” Als je een doel voor ogen hebt en je schouders eronder zet, lukt het je. Het vertrouwen dat je krijgt in jezelf als ondernemer heeft ervoor gezorgd dat ik mijn doel scherp voor ogen had.” Het netwerk van Nyenrode heeft een groot aandeel gehad in het succes van Linsey. “Als je een coach zoekt of met iemand van gedachten wilt wisselen, is er altijd wel iemand in het Nyenrode-netwerk die een kopje koffie met je wil drinken.” Daarnaast inspireert de volgende uitspraak van Brene Brown, Linsey. 

"If people a not in the (same) arena getting their ass kicked, don’t care about their opinion”

Op de vraag wat haar het meest is bijgebleven in haar tijd op Nyenrode, antwoordt Linsey: “Ik ben lid van damesdispuut Artemis en daar ervaar ik nog steeds de voordelen van. Onze jaarclub is heel hecht. Als ik ergens tegenaan loop, staan zij voor me klaar. Als je bent afgestudeerd, heb je altijd een sociale kring waar je op terug kan vallen, zowel zakelijk als privé. Je bouwt in die Nyenrode-jaren een basis op die heel veilig en waardevol is.”

Gewoon doen

Op de vraag of ze nog iets wil meegeven aan toekomstige Nyenrode-studenten is ze resoluut: “Pak alle kansen die je aangeboden krijgt. Die buitenlandse zakenreis? Gewoon doen. Het is een ‘once-in-a-lifetime opportunity’ en ontzettend leerzaam. Investeer ook in het sociale aspect. Na je studie begint het echte leven pas, dan is het goed als je een stabiele basis hebt. Bij Nyenrode heb ik geleerd om de lat hoog te leggen en dat probeer ik op zakelijk gebied continu te doen. Elke dag is weer een uitdaging. Ik val en sta weer op. Die ondernemersmentaliteit blijft groeien naarmate ik ouder word.”

Linsey van Oers

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.