Interactieve pedellendag 2018 op Nyenrode

1 mei 2018
Over Nyenrode

Op vrijdag 13 april troffen zestig pedellen van zeventien Nederlandse universiteiten elkaar op Nyenrode in het kader van de jaarlijkse pedellendag. Een mooie gelegenheid voor Nyenrode om zich op interactieve wijze te presenteren aan vertegenwoordigers van bijna alle Nederlandse universiteiten. De pedellendag wordt sinds 1990 georganiseerd. De dag is in het leven geroepen om de contacten tussen de pedellen van verschillende universiteiten te bevorderen en ervaringen uit te wisselen.

De organisatie van de pedellendag ligt bij toerbeurt in handen van de deelnemende universiteiten. Het ochtendprogramma bestaat standaard uit een inhoudelijk overleg waarbij iedere universiteit vertegenwoordigd is door één pedel. De ontvangende universiteit geeft het middag- en avondprogramma vorm, waardoor de pedellendag dus bij uitstek een gelegenheid is om uit te dragen waar de universiteit goed en onderscheidend in is.

pedellendag2

Aan de slag

Het middagprogramma, waarbij alle pedellen aanwezig waren, had als thema ‘Vriendschap en Bevlogenheid’. Na de lunch en het welkomstwoord van onze rector Miša Džoljić kon iedereen aan de slag tijdens de workshop ‘Hoe worden wij vrienden?’, gegeven door dr. Edgar Karssing, universitair hoofddocent beroepsethiek en integriteitsmanagement. Daarna volgde de workshop ‘Hoe word ik een HELD?’ door dr. Bas Kodden, programma-directeur van het Executive MBA, leiderschapscoach en managementwetenschapper. 

Als break tussen de workshops was er een rondleiding over het landgoed. De dag werd afgesloten met een boottocht en diner op de Vecht.

Zelf ervaren

Els Sonneveld (2)Nyenrode-pedel Els Sonneveld: “Naar aanleiding van de dag hebben we zeer positieve reacties ontvangen. Gebruikelijk is om vooral de speerpunten van een universiteit te laten zien. Dit keer hebben we de dag iets anders ingericht door de pedellen te laten deelnemen aan twee interactieve workshops waardoor zij zelf konden ervaren wat het onderwijs op Nyenrode zo bijzonder maakt.”

pedellendag1

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.