Keuzegids: BSc in Business Administration Nyenrode beste voorbereiding op je loopbaan

11 november 2021
Onderwijs

De Bachelor of Science in Business Administration (BScBA) is door de Keuzegids Universiteiten, net als in 2020 en 2021, als beste opleiding van Nederland beoordeeld in de categorie International Business. In de Keuzegids steekt de opleiding met kop en schouders boven alle andere bachelors uit in de sector Economie & bedrijf. Studenten beoordelen vooral de voorbereiding op je loopbaan zeer goed. Daarnaast zijn ze positief over de didactische vaardigheden, begeleiding en betrokkenheid van docenten.

Verbinding theorie en praktijk

De Keuzegids laat zien dat studenten van de opleiding Bachelor of Science in Business Administration (BScBA) goed voorbereid worden op hun loopbaan. Nyenrode verbindt theorie aan de praktijk door studenten analyses voor echte bedrijven te laten maken. Een voorbeeld hiervan is het company project. Hierin kunnen studenten kiezen voor het opstarten van een eigen bedrijf, een adviesproject of sociaal ondernemerschap. Ook benoemt de Keuzegids de aandacht die Nyenrode gedurende de hele studietijd besteed aan persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Carlijn Wentzel, programmadirecteur BScBA: “In ons intensieve academische programma op onze locaties Amsterdam en Breukelen stomen we studenten klaar om een leidende rol te spelen in het internationale bedrijfsleven van de toekomst. Wij richten ons onderwijs in vanuit een onderwijsvisie waarbij we academische kennis (hoofd), persoonlijke ontwikkeling (hart) en praktische relevantie (handen) combineren en waarin onze kernwaarden’ leadership, enterpreneurship en stewardship de basis vormen. We zijn erg blij dat onze studenten deze aanpak zo hoog waarderen.”

BSc Accountancy

Naast de BSc in Business Administration werd in de categorie Fiscale Economie  de deeltijdopleiding BSc in Accountancy beoordeeld. De opleiding kent een sterke focus op boekhouding en richt zich, anders dan de overige beoordeelde opleidingen, alleen op accounting. De accountancy-studenten volgen één dag per week college op een van de acht locaties in het land (Breukelen, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Breda, Arnhem of Zwolle) en werken de overige vier dagen bij een accountantskantoor. Een groot voordeel is volgens de studenten dat de werkgever je opleiding betaalt. Ze zijn bovendien ook hier zeer tevreden over de voorbereiding die de opleiding biedt op de beroepspraktijk. 

De ranglijst van universiteiten met het beste onderwijs wordt één keer per jaar uitgebracht door de Keuzegids en is gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête (NSE). De Keuzegids is een onafhankelijke gids die alle erkende opleidingen in Nederland beoordeelt. Kijk voor meer informatie over de Keuzegids en de beoordeelde opleidingen op https://keuzegids.nl/.

Meer informatie over de bachelor opleidingen van Nyenrode zijn te vinden op de website.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.