Kleinzoon oud-rector Habbema schenkt tekening kasteel

5 april 2018
Over Nyenrode
Op donderdag 28 maart was Dik Habbema, kleinzoon van de eerste rector van het N.O.I.B., samen met zijn echtgenote te gast op kasteel Nijenrode.
 
Dik Habbema schonk Nyenrode een gekleurde tekening van het kasteel, die de familie in bezit had. De tekening is gemaakt door de Haagse architect J.W. van der Weele en werd op 20 november 1946 ter gelegenheid van de opening van het nieuwe instituut aangeboden "aan het N.O.I.B.".
 
nyenrode4De grootvader van Dik Habbema, D.M.E. Habbema, werd op 1 mei 1946 aangesteld als de eerste rector van het net opgerichte onderwijsinstituut (toen nog Nederlands Opleidings-Instituut voor de Buitenlandse Handel geheten, N.O.I.B.D.). Daarvoor was hij directeur geweest van de Eerste Openbare Handelsschool in Amsterdam.
 
Habbema werd als rector van het N.O.I.B. in 1950 opgevolgd door Jacques Postma.
 
nyenrode1Algemeen Secretaris Ronald Emons en communicatie-adviseur Helm Horsten namen de tekening van de familie Habbema namens de organisatie in ontvangst. Een gepaste locatie voor de tekening is inmiddels gevonden. Hij komt te hangen in de kamer van de huidige rector.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.