Koen Derks wint de VRC Scriptieprijs 2019

26 mei 2020
Onderwijs

Op 12 mei 2020 is, op het kantoor van de Vereniging van Registercontrollers (VRC), de winnaar van de VRC Scriptieprijs 2019 bekendgemaakt. Koen Derks won de VRC Scriptieprijs 2019, met zijn scriptie ‘The franchise factor: de relatie tussen ondernemerschap en omzetgroei bij Jumbo Supermarkten’ voor zijn studie aan Nyenrode Business Universiteit. Vincent Verweijmeren, voorzitter van de scriptieprijsjury: “Het is een relevante scriptie, waarbij je vanuit finance op strategisch relevante onderwerpen aan tafel zit. Deze scriptie bleef ook boeien. De boodschap werd zo verteld dat het de aandacht bleef trekken.”

Koen Derks was aangenaam verrast met zijn prijs. “Ik heb de scriptie met veel plezier geschreven. Het was wel de grootste uitdaging van mijn RC opleiding. Ik vond het al een eer dat mijn scriptie was ingestuurd, maar dat ik nu de prijs heb gewonnen vind ik echt fantastisch!”

Talenten van de toekomst

Met de prijs wil de VRC de nieuwe generatie RC’s stimuleren om hun talenten zichtbaar te maken en een verfrissende kijk op het vak van de controller te delen. VRC voorzitter Albert Gagliardi: “De scriptieprijs maakt de talenten van de toekomst zichtbaar. De finalisten beschikken niet alleen over het hoogste kennisniveau op het gebied van financieel management, maar ze hebben vaak ook een vernieuwende kijk op de oplossing. Daarmee levert de prijs een bijdrage aan de totale kwaliteit van het RC dienstmerk.”

De eervolle 2e plaats van de ingezonden scripties ging naar Denise Diederen (Maastricht University) voor haar scriptie: Management focus change and product cost performance in the field of operations management. De derde prijs was voor Paul Steinbusch (Erasmus School of Accounting & Assurance - ESAA) voor zijn scriptie: Sturen op het voorschrijven van goedkopere add-on geneesmiddelen. Samenvattingen van de scripties van de drie finalisten worden gepubliceerd op de website van de VRC.

Dit artikel is ook verschenen op vrc.nl.

Sinds 2006 wordt de VRC Scriptieprijs jaarlijks toegekend aan de beste EMFC-scriptie. Alle EMFC-opleidingen sturen een scriptie in die naar hun mening de beste is van het jaar. Met deze prijs wil de VRC een positieve bijdrage leveren aan het verder verhogen van de kwaliteit van de scripties en daarmee van het niveau van het post initiële EMFC-onderwijs.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.