Mentale gezondheid en het Mensje Nooitgenoeg Syndroom

30 mei 2022
Onderzoek

De normen en verwachtingen op je werk, tijdens je studie, het sporten, van vrienden en familie, en online, voelen misschien soms onverenigbaar. Slogans zoals ‘word de beste versie van jezelf’, en ‘push jezelf buiten je comfort zone’ voeren deze druk nog meer op.

Wie ben je op je werk? Wie ben je bij je vrienden? Ben je de gedreven accountant, inspirerende leider, de sporter, de vegan, of ben je ‘gewoon jezelf?’ Er is een overvloed aan mogelijkheden in wie je wil -en kan- zijn in het leven, hoe ga jij daarmee om?

Leuk je te ontmoeten, mede-Nyenrodiaan! Mijn naam is Yoy Bergs, PhD student aan Nyenrode Business Universiteit. Momenteel ben ik bezig met een grootschalig kwantitatief onderzoek waarbij ik jullie input nodig heb. Met dit onderzoek probeer ik te onderzoeken hoe jongvolwassenen omgaan met verwachtingen vanuit de omgeving, hoe ze zich in het dagelijks leven presenteren richting anderen, en wat de mogelijke consequenties zijn van dit proces.

Vragenlijst

Dit doe ik door middel van een vragenlijst. Door de vragenlijst op drie meetmomenten in te vullen, geef je inzichten aan de wetenschap over dit fenomeen. Onder de degenen die de vragenlijst invullen, verloten we 10 Nyenrode truien. Daarnaast kan je jezelf inschrijven voor een gratis masterclass ‘Navigating and Balancing Multiple Identities’, wat bijdraagt aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Je start de vragenlijst via deze link.

Wil je meer lezen over de uitkomsten van dit onderzoeksproject? Ik deel de resultaten in blogs via LinkedIn.

Contact

Namens het onderzoeksteam bedank ik je enorm voor je tijd en input. Heb je vragen over het onderzoek dan kan je mij bereiken via y.bergs@my.nyenrode.nl.  

Prof. dr. Pascale Peters
Prof. dr. Rob Blomme
Prof. dr. Xander Lub
Yoy Bergs (PhD-kandidaat)

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.