Minister-president Mark Rutte feliciteert eerste alumni Sports Leadership Program

6 oktober 2016
Onderwijs

Op woensdag 5 oktober rondden de 15 deelnemers van het eerste Sports Leadership Program aan Nyenrode Business Universiteit hun leergang feestelijk af. Speciaal voor deze gelegenheid hield minister-president Mark Rutte een toespraak over sport en leiderschap en reikte de deelnemers vervolgens het certificaat van de leergang uit.

De avond werd geopend door Rector Magnificus Prof. Dr. Miša Džoljić, die kort stil stond bij de totstandkoming van Nyenrode Sports Inc. Hij sprak zijn trots en waardering uit richting de deelnemers van het programma en Bartel Berkhout, de oprichter van het instituut voor leiderschapsontwikkeling in topsport.

Integriteit, geloofwaardigheid en duurzaamheid

Bartel Berkhout keek vervolgens terug op de groep ‘pioniers’ van de eerste lichting, de ontwikkeling die zij het afgelopen jaar heeft doorgemaakt en de opdracht waar zij voor staat. “Deze eerste lichting staat symbool voor iets groters. Deze deelnemers aan de leergang zijn het die concreet invulling proberen te geven aan thema’s waar velen in- en buiten de sport over praten: integriteit, geloofwaardigheid en duurzaamheid,” aldus Berkhout.G
at in de markt
Minister-president Mark Rutte noemde de nieuwste leergang van Nyenrode: “...een geweldig initiatief om een nieuwe generatie leiders in de sport af te leveren.” Hij refereerde daarbij aan zijn eigen ervaringen met topsportevenementen en de ontwikkelingen die hij waarnam. “Het lijkt me een gat in de markt, want topsport is op dit moment populairder dan ooit. Het verbindt mensen in tijden van onzekerheid en onbehagen en het inspireert om het beste uit jezelf te halen.”

Rutte onderstreepte het grote maatschappelijke belang van sport: “Het is belangrijk voor Nederland. Je merkt dat de topsport in een razend tempo aan het professionaliseren is. Die tendens van professionalisering, daar past een opleiding als deze uitstekend bij. Uiteindelijk gaat het om lange termijn visieontwikkeling ontwikkelen als land op het terrein van sport en ervoor zorgen dat we met een snufje ondernemerszin de sport op een heel goede manier organiseren.”

De premier daagde de deelnemers uit: “Kom met slimme en innovatieve oplossingen om grote sportevenementen anders te organiseren zodat de kosten ervan niet alleen bij de belastingbetaler komen te liggen. De combinatie van deze opleiding aan Nyenrode, de verscheidene achtergronden van jullie als deelnemers, daar moet iets fantastisch uit komen.”

Blijf ook dromen
Rutte feliciteerde de deelnemers ten slotte van harte met hun behaalde resultaat en gaf ze een opdracht mee: “Sport is emotie, maar aan jullie om ook de ratio in de gaten te houden. Toch zeg ik tegen jullie, blijf ook dromen. Zoals Olympisch zwemkampioen Michael Phelps zei: ‘you can’t put a limit on anything. The more you dream, the farther you get.’"

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.