Vernieuwde Nyenrode Master in Management breidt uit naar Amsterdam

24 augustus 2017
Onderwijs

Vanaf augustus 2018 biedt Nyenrode Business Universiteit studenten de mogelijkheid om de studie MSc in Management op locatie aan de Keizersgracht in Amsterdam te volgen. De opleiding is vernieuwd met een focus op digitaal ondernemen, mondiale strategie en duurzaamheid. 

Binnen MSc in Management worden per januari 2018 twee hernieuwde studietrajecten aangeboden: Digital Business and Innovation en Global Strategies and Sustainability. Deze trajecten zijn in aanvulling op het reeds bestaande traject Financial Management. De nieuwe studietrajecten worden aangeboden op de campus in Breukelen en vanaf augustus 2018 ook op de Nyenrode vestiging in het centrum van Amsterdam. 

Kansen

Miša Džoljić, Rector Magnificus van Nyenrode, over de uitbreiding naar Amsterdam:

“De economie trekt aan en we zien in de regio Amsterdam mogelijkheden om te groeien. De arbeidsmarkt biedt steeds meer kansen voor afgestudeerden en dat is alleen maar goed. Door onze aanwezigheid in deze stad uit te breiden met de Master of Science in Management biedt Nyenrode nieuwe kansen voor onze studenten. Ze kunnen zowel studeren in de hechte gemeenschap op het landgoed van Nyenrode in Breukelen, en daarnaast sneller in contact treden met nationale en internationale bedrijven die in het levendige zakencentrum van Amsterdam actief zijn.”

Hetty van Roozendaal, programmadirecteur van de Master of Science in Management, voegt hieraan toe:

“Elk jaar kiezen 120 internationale bedrijven ervoor om zich in Amsterdam te vestigen. De gemeente Amsterdam heeft uitgesproken ambities als Europees zakencentrum. Een vestiging in een stad als Amsterdam biedt studenten kans op een scala aan netwerkmogelijkheden. Business schools moeten ervoor zorgen dat studenten na hun afstuderen direct geschikt zijn voor de arbeidsmarkt. Bij Nyenrode Business Universiteit stellen we ons ten doel om jonge, verantwoordelijke leiders te vormen die weten waar hun kracht ligt. Dankzij deze ontwikkelingen binnen ons programma bereiden we studenten nog beter voor op de ardbeidsmarkt vlotte en lonende carrières.”

Individuele ambities

Naast de nieuwe studietrajecten kunnen studenten hun pakket ook aanvullen met twee keuzevakken. Dit zijn tracks als sportleiderschap, ondernemingsrecht, onderhandeling, conflictoplossing, en financieel management voor banken. De opleiding kent ook een ‘Global Immersion Program’ waarin studenten deelnemen aan een intensief weekprogramma met colleges en bezoeken aan bedrijven op verschillende wereldwijde locaties. Daarnaast omvat de MSc in Management een Company Project van zes maanden  – parallel aan het academisch programma - dat volledig is afgestemd op hun individuele sterktes en carrièreambities.

“Elke student wordt individueel gekoppeld aan een project,” aldus Hetty van Roozendaal, “zowel aansluit op hun expertise en sterktes, als op hun interesses. Ze zijn in staat te integreren in de bedrijven - vaak in e-commerce - en komen in aanraking met authentieke bedrijfsonderwerpen zoals mondiale concurrentie, de machtsverschuiving in de economie van West naar Oost en ontwrichtende best practices. Deze praktijkgerichte aanpak geeft ze inzicht in management, terwijl ze werkzaam zijn in belangrijke internationale hubs. Dit betekent dat ze met die ervaring afstuderen waar bedrijven naar op zoek zijn.”

Meer informatie over de vernieuwde MSc in Management opleiding op de website van Nyenrode

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.