Nieuwe collegezaal met flexibele tussenwand

12 september 2017
Over Nyenrode

Begin september is de vernieuwde collegezaal De Rooij 102/103 in gebruik genomen. In de afgelopen zeven weken (tijdens de zomervakantie) is de oude zaal (De Rooij 103) volledig ontmanteld en opnieuw opgebouwd. De ernaast gelegen collegezalen waren een aantal jaar geleden al gemoderniseerd.

Ruime zitplaatsen

Omdat we op Nyenrode niet zozeer behoefte hebben aan grote en kleine zalen maar vooral aan een tussenmaat, is de oude collegezaal De Rooij 103 nu gesplitst. Voorheen kende de zaal 218 krappe zitplaatsen. Nu hebben de twee zalen ieder 75 ruime zitplaatsen.
DSC_5214 

Flexibele tussenwand

Omdat toch met enige regelmaat behoefte is aan een grotere zaal, bevindt zich midden in de zaal een flexibele tussenwand. De twee gescheiden, kleinere ruimtes kunnen zo ook aan elkaar gekoppeld worden, waardoor in een handomdraai weer een grote zaal met 150 zitplaatsen ontstaat.WP_20170912_11_36_25_Panorama

Comfortabel en energiezuinig

De opdeelbare, comfortabele zaal biedt goed zicht op de docent en de projectieborden. Daarnaast kent de zaal een CO2/temperatuur gestuurde, energiezuinige luchtbehandeling. De instelbare verlichting is ook energiezuinig. Ook biedt de nieuwe zaal een volledig nieuwe, geïntegreerde audiovisuele installatie.

Met panoramafoto’s van het landgoed op de zijwanden van de zaal is geprobeerd om het buitengevoel te vertalen naar binnen.

De Rooij 102-103

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.