Nyenrode Business Universiteit breidt uit in Amsterdam

International MBA van Breukelen naar centrum Amsterdam

8 december 2016
Onderwijs

Nyenrode Business Universiteit gaat vanaf 2017 opleidingen in Amsterdam aanbieden. De International MBA verhuist van de campus in Breukelen naar het pand ‘De Vijf Keizers’ aan de Keizersgracht in Amsterdam, waar ook de Nyenrode New Business School (NNBS) is gevestigd. De komende jaren wordt de locatie in Amsterdam omgevormd tot een nevenvestiging van Nyenrode Business Universiteit, waar meerdere programma’s worden aangeboden. Voor het Bachelor in Business onderwijs wordt de komende jaren ingezet op groei van de BSc in Business Administration. Voor de BBA New Business & Bachelor of Arts (Hons) in Amsterdam geldt vanaf 2018 een aannamestop.

Rector Magnificus van Nyenrode Business Universiteit prof.dr. Misa Dzoljic: “We zien in de stadsregio Amsterdam kansen ontstaan vanwege de aantrekkende economie. Er komt meer werkgelegenheid voor hoger opgeleiden en dat is een aantrekkelijk perspectief. Een nevenvestiging van onze universiteit in Amsterdam vergroot tevens onze internationale aantrekkingskracht en boort nieuwe doelgroepen aan die het prettig vinden om in Amsterdam te studeren. Dat is de reden dat we als eerste de International MBA naar Amsterdam brengen. In 2017 bepalen we verder welke academische degree programma’s en mogelijk ook executive programma’s we nog meer vanuit de vestiging in Amsterdam gaan aanbieden.”

Bachelor in Business

Nyenrode zet in op groei van de in 2016 gestarte BSc in Business Administration opleiding. Voor de BBA New Business in Amsterdam geldt daarom vanaf 2018 een aannamestop. Hiermee zet Nyenrode de volgende stap in haar strategie met het Bachelor in Business aanbod van Nyenrode. Prof. dr. Dzoljic: “Bij de overname van de News Business School in 2010 was de intentie al om uiteindelijk toe te werken naar een BSc die complementair zou zijn aan ons academische opleidingenfolio. Dat is uiteindelijk de in dit jaar gestarte BSc in Business Administration geworden en daarmee zetten we in op groei. De BBA New Business studenten in Amsterdam blijven tot de afronding van hun studie de excellente kwaliteit onderwijs krijgen die ze van Nyenrode mogen verwachten. De komst van de Internationale MBA in 2017 zal een verdere verrijking zijn van het internationale karakter op deze vestiging.”

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.