Nyenrode Business Universiteit en CFA Society VBA Netherlands bundelen krachten in RBA-opleiding

14 juni 2022

Het nieuwe academisch jaar staat in het teken van een bijzondere samenwerking: Nyenrode en CFA Society VBA Netherlands slaan de handen ineen voor het executive RBA-programma voor beleggingsprofessionals. Met ingang van het najaar 2022 verzorgt Nyenrode een drietal modules, als onderdeel van het executive RBA-programma van CFA Society VBA Netherlands. Deze opleiding is, net als de andere Nyenrode Executive Education programma’s, gericht op professionals die al aan het werk zijn.

Learn, Change & Lead

Het volledig modulaire RBA-programma bestaat uit drie pijlers: Learn, Change en Lead. In dit programma neemt Nyenrode met drie modules de pijler Lead voor haar rekening, waarbij de andere twee pijlers door de VU Amsterdam (Learn) en TIAS School for Business and Society (Change) worden verzorgd.

In de Lead-modules komen onder leiding van gerenommeerde docenten en hoogleraren van Nyenrode, onder wie prof. Leen Paape, prof. Jeff Gasperz en prof. Bob de Wit, de volgende onderdelen aan bod:

  •  Understanding boardroom dynamics & interaction (module 10)
  •  Growing your investment leadership (module 11)
  • The future of finance & innovation: your agenda (module 12)

Drijfveren, leiderschap en impact

De modules bestaan elk uit twee dagen en een intervisietraject. De onderwerpen die daarbij aan de orde komen geven de deelnemers inzicht in hun drijfveren, leiderschap en impact. Het is als beleggingsprofessional van belang om jezelf te kennen en leiderschap te kunnen tonen, omdat de maatschappij tegenwoordig andere eisen aan deze beroepsgroep stelt. Rendement behalen is van belang, maar aan beleggingen worden steeds meer vereisten gesteld, bijvoorbeeld ESG-vereisten. Die keuzes moet je kunnen maken, uitleggen én kunnen verdedigen. De Lead-modules van Nyenrode bieden de handvatten om die rol te vervullen, in samenwerking met professionals uit het werkveld.

RBA-titel aan de hand van life long learning

Door de modulaire opzet kunnen de modules als één geheel of als losse modules worden gevolgd. Succesvolle afronding van het gehele programma biedt toegang tot het RBA Register en geeft het recht tot het voeren van de RBA-titel. Daarmee passen deze modules uitstekend in de ontwikkeling van ‘life long learning’, waarin een beleggingsprofessional nooit is uitgeleerd.

“De LEAD-modules van Nyenrode brengen de deelnemers verdieping en inzicht in hun eigen drijfveren én de drijfveren van anderen. Daarmee versterken zij hun leiderschap en hun impact op de omgeving. Deze modules zijn daarmee ook zeer inspirerend voor belegginsprofessionals met leidinggevende ervaring, die op zoek zijn naar reflectie en nieuwe perspectieven op het eigen handelen,” aldus mede-ontwikkelaar van het programma, Nyenrode-docent Ronald Heijn RBA EPP.

Melinda Rook RBA, voorzitter CFA Society VBA Netherlands, vult aan: “Uitbreiding van het RBA-programma met Nyenrode voor modules rondom leiderschap, besluitvorming en verandermanagement toont, naast de kwaliteit en modulaire opzet van het programma, ook het belang van ‘soft skills’ voor iedere beleggingsprofessional.”

De eerste module start in november 2022 en wordt aangeboden bij Nyenrode in Breukelen. De voertaal van de modules is Engels. Kijk voor meer informatie en inschrijving, op de website van CFA Society VBA Netherlands.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.