Nyenrode en KPMG tuigen het ESG Innovation Institute op

29 maart 2022
Onderwijs

De nieuwste kennis toegankelijk maken voor iedere organisatie die versneld wil verduurzamen; dat is het gezamenlijke doel van de samenwerking tussen KPMG en Nyenrode Business Universiteit die met elkaar een innovatie-instituut optuigen op het vlak van zogeheten Environmental, Social en Governance (ESG) thema’s. Het ESG Innovation Institute van Nyenrode en KPMG is de eerste academische samenwerking op het vlak van duurzaamheid tussen een groot accountants- en adviesbedrijf en een universiteit in de Benelux.  

KPMG en Nyenrode zetten samen een ESG leerstoel op en ontwikkelen een onderwijsaanbod, onderzoek, wetenschappelijke publicaties en organiseren netwerk- en andere bijeenkomsten. De gezamenlijke ambitie is een beweging onder bestuurders en andere professionals op gang brengen door hen te inspireren en vernieuwend duurzaam leiderschap te faciliteren. Zo beschikken zij straks over de nieuwste kennis en vaardigheden die nodig zijn om bedrijven toekomstbestendig te maken op weg naar een duurzame economie. Daarvoor is veel innovatie en samenwerking in ecosystemen nodig. 

“De impact van bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en samenleving wordt steeds belangrijker voor het succes van organisaties. Dat betekent een fundamentele verandering in de aansturing van organisaties. Duurzaamheid verankeren in visie, missie, strategie, processen en systemen is een ontdekkingsreis voor ons allemaal waar nieuwe kennis voor nodig is en waarin samenwerking essentieel is om tot duurzame vooruitgang te komen. Wij zijn trots dat we samen met Nyenrode het ESG Innovation Institute realiseren dat een platform biedt voor kennisuitwisseling en co-creatie voor iedereen die versneld wil verduurzamen,” vertelt Stephanie Hottenhuis, CEO van KPMG. 

Prof. dr. Koen Becking, rector en voorzitter van Nyenrode Business Universiteit: “De thema’s duurzaamheid en corporate governance zijn een belangrijk onderdeel van ons portfolio. Ons doel als universiteit is positieve maatschappelijke impact creëren door verantwoordelijke leiders op te leiden met onderwijs, onderzoek en kennisdeling via ons netwerk. Door de 40 jaar ervaring van KPMG in sustainability en onze relevante academische kennis ben ik ervan overtuigd dat we samen fundamenteel bijdragen aan vooruitgang in onze samenleving.” 

De samenwerking binnen het Nyenrode KPMG ESG Innovation Institute wordt voor vijf jaar aangegaan met de intentie tot verlenging. 

24032022-Nyenrode-Leerstoel-Foto Sander Foederer-1426B
Samenwerking Nyenrode en KPMG
Samenwerking KPMG en Nyenrode
24032022-Nyenrode-Leerstoel-Foto Sander Foederer-1426B
Samenwerking Nyenrode en KPMG
Samenwerking KPMG en Nyenrode

Over Nyenrode Business Universiteit 

Nyenrode Business Universiteit werkt aan een duurzame toekomst door studenten en deelnemers te stimuleren zich te ontwikkelen tot verantwoordelijke leiders. Dit doen wij door een combinatie van academische theorie, praktische relevantie en persoonlijke ontwikkeling aan te bieden. Nyenrode is een particuliere universiteit, in 1946 opgericht door en voor het bedrijfsleven met een internationale oriëntatie. Wij bieden intensieve academische opleidingen en korte en langere programma’s binnen de vakgebieden business, management, accountancy, controlling en fiscaal recht en verrichten ook onderzoek in deze vakgebieden. 

Over KPMG

Sinds 1917 biedt KPMG hoogwaardige dienstverlening aan op het gebied van accountancy en bedrijfsstrategisch advies. Wij ondersteunen organisaties bij het nemen van weloverwogen besluiten en het excelleren in de wereld van vandaag en morgen. Dat doet KPMG vanuit de gedachte dat vooruitgang pas echt loont als dat goed is voor mens en maatschappij. ‘People-driven progress’ is onze kijk op vooruitgang en de manier waarop wij met onze dienstverlening waarde toevoegen voor klanten. Bij KPMG in Nederland zijn 3600 professionals werkzaam vanuit twaalf kantoren. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amstelveen. KPMG Nederland maakt deel uit van een internationaal netwerk van zelfstandige KPMG-kantoren dat wordt geleid vanuit Canada.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.