‘Nyenrode leert je prioriteiten stellen’

Student Mike Westmeijer over zijn Master of Science in Management

6 oktober 2020
Community

Student Mike Westmeijer heeft niet alleen de ambitie om orthopeed of plastisch chirurg te worden, maar wil ook ondernemen. “Ik wil graag als arts in het ziekenhuis werken, maar ook op managementniveau meepraten over strategie, bestuur en bijvoorbeeld onderhandelingen met zorgverzekeraars.” Daarom startte hij in september 2019 met de Master of Science in Management aan Nyenrode Business Universiteit. “Na het afronden van mijn studie ben ik breed inzetbaar en kan ik mijn toekomstdroom realiseren.”

Na het behalen van zijn bachelor Geneeskunde vertrok Mike naar Boston om onderzoek te doen. Tegelijkertijd zocht hij naar een praktische business/management opleiding. Na een bezoek aan de open dag, een gesprek met een oud-studente en programma-manager was zijn keuze snel gemaakt.  “Nyenrode sprak me aan vanwege de persoonlijke en praktische insteek, maar ook doordat het campusleven een belangrijk onderdeel is van de studie. Ik vind het fijn om naast de academische kant ook actief te zijn op de campus.” Mike is lid van de Zilveren Rijder (studentenbeleggingsvereniging binnen Nyenrode) en hier verantwoordelijk voor de kwartaalrapportage en communicatie richting aandeelhouders. Het campusleven bevalt hem goed: “Met een relatief kleine groep mensen woon je op een soort eiland. Doordat je elkaar 24/7 ziet, ken je elkaar goed en sluit je hechte vriendschappen. Op campus is altijd wat te doen.”

Een brede blik

Mike is dankbaar dat hij door middel van een scholarship kan studeren aan Nyenrode en zijn ambitie op het gebied van geneeskunde en ondernemen kan combineren. Zonder een beurs was dit voor hem niet mogelijk geweest. Nu kan hij als arts verder groeien, leert hij teams aansturen of coachen en heeft straks meer inzicht in financiële motieven van ziekenhuizen. “Een ziekenhuis heeft als bedrijf meerdere belangen. Doordat ik mijn kennis en blik verbreed, begrijp ik de speelvelden een stuk beter en kan ik zaken vanuit verschillende perspectieven bekijken.  

Daarnaast leer je om samen te werken met verschillende culturen en meningen. Op campus woon je samen met een diverse groep mensen met wie je niet allemaal van nature een klik  hebt. Doordat je intensief contact hebt met iedereen leer je toch veel mensen kennen en de verschillende achtergronden die daar bij horen. Bovendien leer je onder een bepaalde druk presteren door de intensiteit van Nyenrode. Je bent niet alleen bezig met een studie, maar ook met het campusleven en de studentenvereniging. Zo leer je om alle ballen in de lucht te houden, de juiste keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Een waardevolle ervaring!”

Het Nyenrode Fonds

Wil je studenten zoals Mike ondersteunen, dan kun je een donatie doen aan het Nyenrode Fonds op bankrekening NL11ABNA0566993201 (BIC ABNANL2A), ter attentie van Stichting Nyenrode Fonds, onder vermelding van ‘Studiefonds’. Jouw steun wordt enorm gewaardeerd!

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.