"Nyenrodiaan: toch vooral een gevoel"

Interview met Heleen van Hall MBA, hoofd Alumni & External Relations

30 augustus 2017

"Nyenrode vindt het belangrijk dat er een wederzijdse betrokkenheid bestaat tussen de universiteit en haar alumni. Als hoofd Alumni & External Relations ben ik het aanspreekpunt voor alumnizaken. Nyenrode heeft inmiddels bijna 30.000 alumni. Mijn rol is het verbinden van alumni met alle entiteiten binnen het grote Nyenrode netwerk. Daarnaast implementeer en bewaak ik het alumnibeleid door heel Nyenrode."
 
"Ik ben in september 2016 in deze rol begonnen en ben bezig om een aantal zaken goed neer te zetten. Zo hebben we sinds november van vorig jaar de Nyenrode Community App. Deze app stelt ons in staat om de gebruiker – alumni, studenten en Nyenrode personeel – van nieuws en evenementen op de hoogte te brengen. Daarnaast kun je op welke plaats ter wereld ook de directe omgeving scannen op Nyenrodianen in de buurt, of jouw eigen aanwezigheid aankondigen. Een ander project is het actualiseren van de CRM data. Dat doen we samen met Swink, het bedrijf van alumnus Niels van Buren. Dat is een enorme klus. Tenslotte houd ik via de elektronische nieuwsbrief het netwerk maandelijks op de hoogte van ontwikkelingen."
 
"Het Nyenrode-alumninetwerk is uniek. In de 21 jaar dat ik nu op Nyenrode werk ben ik op veel plekken in de wereld Nyenrodianen tegengekomen en ze krijgen allemaal een twinkel in hun ogen als het over Nyenrode gaat. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in hoe het in Breukelen gaat en doen hun uiterste best om te helpen, ongeacht of ze in een buitenland wonen of ontzettend druk zijn met hun gezin en werk."
 
"Alumni hebben ons geweldig geholpen met hulp bij de selectie van studenten voor de BSc in Business Administration die in een buitenland woonden, ook dit jaar is er weer een groep van zo’n 30 alumni die als facilitator optreden bij de peer group coaching sessie voor het fulltime MSc en MBA, een enorme hoeveelheid alumni heeft meegedaan aan het “Claim Your Chair”-project, alumni houden regelmatig gastlezingen voor de verschillende studentengroepen, er is een toenemende groep alumni en jaargangen die scholarships doneren of anderszins doneren aan behoud van het landgoed en haar monumenten, en zo kan ik nog wel een paar dagen doorgaan."
 
"Wat ik zeker benoemen wil, is de groep alumni die ontzettend veel tijd heeft besteed aan het organiseren van het fantastische lustrumfeest op 10 september jl., aangevoerd door het VCV kantoor. Ongelofelijk hoe Nyenrodianen altijd klaar staan voor elkaar en hun Alma Mater. We waarderen al deze inzet enorm!"
 
"Er is vaak nog discussie over wat nu precies een Nyenrodiaan is. Voor full time studenten is dat iemand die op campus heeft gewoond en lid is geweest van de NCV. Je ziet inderdaad dat dat een heel grote bijdrage levert aan het gevoel wat iemand met Nyenrode heeft. Maar, met alles wat we tegenwoordig doen op Nyenrode is het lastig om dat onderscheid zo te maken. Er zijn mensen die bijvoorbeeld het Foundations of Management-programma hebben gevolgd, een executive programma waarvoor de definitie Nyenrodiaan niet opgaat, die vervolgens lid worden van het Hoofdbestuur van Nyenrode Alumni VCV en daar ontzettend veel tijd als vrijwilliger insteken."
 
"Dat geeft in mijn ogen aan dat er best een definitie te bedenken is voor die term Nyenrodiaan, maar dat het toch vooral een gevoel is, gecombineerd met wat je wel en niet doet voor de Nyenrode gemeenschap. Want volgens de definitie ben ik ook geen Nyenrodiaan, maar dat voel ik me toch echt."

Voor meer informatie over het Nyenrode Alumni & External Relations Office en de activiteiten, neem contact op met Heleen van Hall, h.vhall@nyenrode.nl, +31 346 - 291432.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.