Ondernemend Nyenrode Podcast: “Een uitvinding zonder goede marketing is kansloos”

Cees Links, CEO GreenPeak Technologies en uitvinder van het wifi-netwerk, in gesprek met studenten van Nyenrode

1 februari 2022
Community

In deze podcast-aflevering spreken studenten Jan Anne Amelink en Ole Bos met Cees Links, CEO GreenPeak Technologies. Cees is misschien niet heel bekend, maar zijn invloed op het leven van zo goed als iedereen is enorm. Hij is namelijk de uitvinder van wifi.

Cees neemt de studenten mee in zijn reis van uitvinding naar wereldwijd succes: “Vanaf het moment dat ik wist dat mijn uitvinding werkte, wilde ik de wereld veroveren. Maar iets uitvinden is het makkelijke deel. De uitdaging is om de uitvinding tot leven te wekken. Ondernemerschap en doorzettingsvermogen zijn cruciaal. Dat het uiteindelijk zo’n succes is geworden, had ik in die tijd nooit gedacht.”

Jan Anne: “Wie wil nu niet de uitvinder van wifi spreken? Wat tof was in deze podcast met Cees, was om te zien hoe het is om een idee uit te werken tot een fenomeen. De volharding die daarvoor nodig is, inspireert enorm”. 

Ontmoeting met Steve Jobs

Eind jaren ‘90 ontmoet Cees computericoon Steve Jobs van Apple. Dat was het moment dat zijn uitvinding letterlijk de wereld over ging. Cees legt in de podcast uit dat het succes van Apple vooral voortkomt uit goede marketing: “Het zijn niet per se goede uitvinders. Hun specialisme is inzien wanneer technologie ‘marktrijp’ is.” 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is vanaf nu te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Apple Podcast, Spotify, Google Podcast, StitcherDeezer en Pocket Casts. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist.

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een joviale podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen?  

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen, boeiende verhalen en een reward for life!  

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.