Pensioen en lintje voor Campus Supervisor Leo Besemer

7 september 2017
Community

Op 7 september nam Leo Besemer officieel afscheid van Nyenrode Business Universiteit als Campus Supervisor. Hij was sinds 1981 in dienst van de universiteit en bereikte dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd.

Leo begon als sporthalbeheerder en woonde zelf ook jaren op het landgoed. Hij heeft generaties studenten bijgestaan in het vinden van hun weg op de campus en in het begeleiden van het reilen en zeilen van het studentenleven.

Leo zei in een eerder interview: “Ik zie mezelf als een tussenpersoon tussen Nyenrode en de studenten en tussen de studenten en Nyenrode. De universiteit betaalt mij, maar ik ben er vooral voor de campusstudenten. Ik kijk door hun ogen en vanuit hun belangen en neem het voor ze op. Ik hoor vaak van ze dat ze me respecteren. Over het algemeen kan ik heel goed met ze overweg.”

Dat de studenten het werk van Leo gewaardeerd hebben, lieten zij al meermalen op unieke wijze blijken. Zo werd Leo geëerd met de vernoeming van een laan naar hem (Leo Besemerlaan) en ontving hij de Zilveren Insigne van de Heeren V, het bestuur van studentenvereniging Nieuwe Compagnie van Verre (NCV).

Miša Džoljić vertelde tijdens zijn speech bij de afscheidsreceptie: “Leo Besemer heeft hele generaties Nyenrodianen voor zich gewonnen en is zo gewaardeerd dat er zelfs een laan op het landgoed naar hem is vernoemd. Zijn vertrouwensband met de studenten op campus is bijzonder en oprecht. Een Koninklijke onderscheiding is dan ook een welverdiende kroon op zijn waardevolle werk voor, en bijdrage aan de Nyenrode gemeenschap.”

Mede door zijn tomeloze inzet voor de NCV, maar ook voor Oranjevereniging Breukelen en zijn tennisclub ontving Leo uit handen van burgemeester Marc Witteman van gemeente Stichtse Vecht de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook na zijn pensionering blijft Leo op oproepbasis aan Nyenrode verbonden, vanaf nu in de hoedanigheid van medewerker Student Events.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.