Professor Lachotzki benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

1 december 2016
Community

Woensdag 30 november 2016, is prof. dr. Fred Lachotzki benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens zijn Emeritaatsplechtigheid op Nyenrode Business Universiteit ontving hij de Koninklijke onderscheiding voor zijn betrokkenheid op het gebied van onderwijs, onderzoek in relatie tot strategisch ondernemerschap in Nederland en internationale inzet op maatschappelijk en cultureel terrein. Hij kreeg de versierselen opgespeld door de heer Marc Witteman, burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht. Daarnaast werd een moerbeiboom op het landgoed Nijenrode gewijd aan de professor.

De heer Lachotzki is bijna vijftig jaar actief op Nyenrode, naast zijn bijzondere loopbaan in de top van het Nederlandse en internationale bedrijfsleven. Hij begon als 1966 als student op het Nederlands Opleidingsinstituut voor het Buitenland, waar hij tot 1 augustus 2014 professor Strategic Entrepreneurship was. Momenteel is hij nog steeds actief in de faculteit als professor emeritus.

Zijn stijl van interactief en dialogiserend onderwijs, geïnspireerd door diverse verblijven op Harvard, heeft duizenden deelnemers aan programma ́s kennis laten maken met nieuwe methodes en inzichten die door hem direct vertaald zijn naar de praktijk van ondernemingen. De rol die de heer Lachotzki vervuld heeft is die van een intellectuele en praktische brugfunctie tussen de Amerikaanse en de Europese ondernemingswereld. Ook heeft de heer Lachotzki een uniek programma opgezet op het gebied van Corporate Governance op Nyenrode dat door honderden topmensen uit de overheid en het bedrijfsleven gevolgd wordt.

Naast zijn decennialange inzet als docent, onderzoeker en auteur in de bedrijfskunde, heeft de heer Lachotzki een bijzondere bijdrage geleverd aan het cultureel ondernemerschap. De heer Lachotzki heeft daarnaast met zijn jarenlange ervaring en kennis in branding, strategie, governance en fondsenwerving vele culturele instellingen zoals Europa Nostra, het Concertgebouw en Stichting Cultureel Erfgoed Portugees‐Israëlitische Gemeente (CEPIG), van bestuurlijke adviezen voorzien. In 2007 trad de heer Lachotzki toe tot het bestuur van de Stichting CEPIG, dat het cultureel erfgoed van de Portugees‐Israëlitische gemeente beheert.

Orde van Oranje-Nassau
De Orde van Oranje-Nassau is een civiele (ridder)orde in Nederland. Koningin Emma heeft, als Regentes van het Koninkrijk, op 4 april 1892 de Orde van Oranje-Nassau ingesteld. Iemand komt in aanmerking voor een onderscheiding in deze orde wanneer bijzondere verdiensten worden verricht voor de samenleving.

Bron: Persbericht Gemeente Amsterdam

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.