Publicatie nieuw boek

’Virtual Management and the New Normal: New Perspectives on HRM and Leadership since the COVID-19 Pandemic.’

9 maart 2023
Opinie

Met trots presenteren wij het nieuwe boek ’Virtual Management and the New Normal: New Perspectives on HRM and Leadership since the COVID-19 Pandemic.

Hoewel de acceptatie van telewerk sinds de jaren zeventig gestaag maar langzaam was, moest iedereen in zogenaamde 'niet-essentiële banen' van de ene op de andere dag thuiswerken vanwege de lockdowns tijdens de COVID-19-pandemie. Dit boek laat zien wat er van de COVID-19-pandemie kan worden geleerd over hoe om te gaan met een geïntensiveerde en grootschalige telewerkpraktijk'.

Het boek is uitgegeven door Palgrave Macmillan en geredigeerd door Svein Bergum (Associate Professor aan Inland Norway University of Applied Sciences), Pascale Peters (Full Professor aan Nyenrode Business Universiteit & Visiting Professor aan Inland Norway University of Applied Sciences), en Tone Vold (Assistant Professor aan de Inland Norway University of Applied Sciences).

Het bestaat uit drie delen met in totaal 20 hoofdstukken, geschreven door 35 onderzoekers over telewerken en nieuwe manieren van werken en managen uit 11 landen en bevat een voorwoord van “de vader van telewerken” Jack Nilles (University of Southern California, Los Angeles).

Hartelijk dank aan alle auteurs die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van het boek.

Voor Nyenrode hebben Frank Lekanne De Prez, Robin Edelbroek, Jeroen van der Velden, Rob Blomme, Melanie De Ruiter, Pascale Peters, Marloes van Engen en Frederike van de Water deelgenomen door een hoofdstuk te schrijven en anderen te recenseren.

Meer informatie over het boek vind je hier.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.