Samenwerking Nyenrode en IE University geïntensiveerd

19 december 2018
Onderwijs

IE University uit Madrid en Nyenrode Business Universiteit hebben hun samenwerking geïntensiveerd. Naast de al bestaande relatie en bijbehorende activiteiten, is op 19 december de samenwerking geformaliseerd met een overeenkomst. De ondertekening vond plaats tijdens een diner bij restaurant Slangevegt en werd voorafgegaan door rondleiding op beide locaties van Nyenrode.

Onderdeel van de samenwerking is de aanstelling van Nick van Dam als lid College van Bestuur aan IE University. Nick van Dam is hoogleraar Corporate Learning & Development aan Nyenrode en Academic Director van de International Masterclass Learning & Development Leadership. Deze opleiding is een nieuwe masterclass in het Executive Education-programma van beide universiteiten en tevens onderdeel van de samenwerking.

De International Masterclass Learning & Development Leadership is onder leiding van Van Dam opgezet. Dit programma bestaat uit een online introductie en twee modules waarvan één in Breukelen en één in Madrid/Segovia. Van Dam vertelt over de opleiding: ´We reflecteren op jouw manier van aanmoediging van collega’s en het ontdekken van hun kwaliteiten. Ook wordt er ingegaan op het thema innovatie en transformatie van de Leiderschap&Development-strategie en bijbehorende –functie. Door op de hoogte te zijn van de actualiteit en te leren hoe men innovaties mee kan nemen in deze strategie leren de deelnemers, voornamelijk L&D-managers, hoe hen dit verder kan helpen in hun werk.´

Naast zijn aanstelling in Madrid blijft Nick van Dam ook verbonden als hoogleraar aan Nyenrode en als extern adviseur bij McKinsey & Company.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.