Sterke praktijkgerichtheid en binding met het bedrijfsleven kenmerkend voor Nyenrode Masters

9 maart 2023
Onderwijs

De masteropleidingen van Nyenrode Business Universiteit scoren ook dit jaar goed op de praktijkgerichtheid en de binding met het bedrijfsleven en de overheid. Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2023 die vandaag is verschenen. Vooral over de Masters Controlling, Executive Master of Finance & Control, en Management zijn studenten bovengemiddeld tevreden. 

Binnen de categorie WO Accounting & Control krijgen zowel de Master Controlling als de Executive Master of Finance & Control veel waardering van studenten. De Master Controlling scoort hoog op inhoud en toetsen. De Executive Master of Finance & Control scoort hoog op voorbereiding op de loopbaan en sfeer. Vergeleken met andere instellingen waar vaak een gecombineerde specialisatie Accountancy & Controlling Master wordt aangeboden, biedt Nyenrode een aparte Master voor Accountancy en een voor Controlling.

Voltijd en deeltijd

De managementopleidingen, zowel voltijd als deeltijd, presteren in de categorie WO Bedrijfskunde het best. In het oog springen de zeer goede scores op de onderdelen inhoud, docenten, toetsing en voorbereiding op de loopbaan. Bij Nyenrode kies je ook een specialisatie: digital business and innovation, financial management, of global business.

De Master Fiscaal Recht kan je bij Nyenrode in deeltijd volgen. Ten opzichte van andere instellingen die deze Master aanbieden besteedt Nyenrode net iets meer dan aandacht aan belastingtheorie, ethiek en persoonlijke ontwikkeling. Studenten zijn bovengemiddeld tevreden over de opleiding.

 

In de Keuzegids Masters 2023 staan nieuwe gegevens over de arbeidsmarkt en een overzicht van alle hbo- en wo-masterprogramma’s die in studiejaar 2023/2024 worden aangeboden. Bovendien is er dit jaar meer aandacht voor de inhoudelijke verschillen tussen de opleidingen.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.