Stichting Nyenrode Fonds bedankt bestuursleden

Introductie nieuwe voorzitter a.i. en ambities voor de toekomst

15 maart 2019
Over Nyenrode

Stichting Nyenrode Fonds heeft eind november afscheid genomen van drie leden uit het bestuur. Zij hebben vanwege verschillende redenen aangegeven hun focus te verleggen. Het bestuur heeft in bestuurslid en alumnus Walter Remmerswaal een voorzitter ad interim gevonden.

Nyenrode AH

Oud-voorzitter Antoine Boelen heeft zich 13 jaar ingezet voor het fonds en wil zich focussen op andere projecten en zijn familie.

Voor Geert Sanders, emeritus hoogleraar Filantropie aan Nyenrode Business Universiteit, valt het aftreden samen met zijn pensionering. Hij was bijna 6 jaar een vakinhoudelijk klankbord en zeer gewaardeerde kritische vriend van het bestuur. 

Als afgevaardigde van het hoofdbestuur van de alumnivereniging was Freddy Peeters anderhalf jaar lid van het bestuur van Stichting Nyenrode Fonds. Vanwege privéredenen is hij uit het hoofdbestuur van de alumnivereniging gestapt.

Het bestuur van Stichting Nyenrode Fonds bestaat nu uit Walter Remmerswaal (voorzitter a.i.), Tom Tempelman (secretaris), Marjan Kars (penningmeester) en Remmelt Vetkamp.

Sterk geprofessionaliseerde stichting

Onder de bestuurlijke leiding van Antoine en sinds 2016 de dagelijkse aanvoering van directeur Tanja Visser is het fonds uitgegroeid tot een sterk geprofessionaliseerde stichting. 

Stichting Nyenrode Fonds - Antoine Boelen, oud-voorzitterAntoine Boelen: ‘Het heeft mij enorm veel plezier en energie gegeven om een bijdrage te leveren aan de instandhouding van de unieke Nyenrode-beleving. Dit is mijn manier geweest om iets terug te geven aan de universiteit waar ik zo veel aan te danken heb. Ik hoop dat elke lezer op zijn of haar eigen wijze iets wil betekenen of bijdragen aan ons mooie Fonds. Ik wens het bestuur een succesvolle toekomst toe. Hoop de betrokken alumni binnenkort weer te zien tijdens één van de VCV Alumni-events.’

Stichting Nyenrode Fonds - Tanja Visser, directeur - vierkantTanja Visser: ‘Wij gaan het enthousiasme van de heren enorm missen. Zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het fonds. Goede opvolging vinden is daarom nog een moeilijke klus. De komende tijd wordt er kritisch gekeken naar de governance van het fonds en daaruit volgt invulling van vrijgegeven posities. Heren, bedankt voor jullie inzet voor het landgoed, de universiteit en de studenten.’

Walter Remmerswaal voorzitter ad interim

Walter Remmerswaal is al 6 jaar actief als bestuurslid bij Stichting Nyenrode Fonds. Na het vertrek van Antoine Boelen heeft hij de rol van voorzitter ad interim op zich genomen. 

Stichting Nyenrode Fonds - Walter Remmerswaal - bijgesnedenWalter: ‘Mijn dank gaat uit naar de bestuursleden die thans afscheid hebben genomen. Het bestuur van de SNF zal in een nieuwe opzet verder gaan, die past bij de uitdagingen waar Nyenrode in de toekomst voor komt te staan. Het gaat zonder meer goed met onze universiteit, maar het is mijn wens dat het Nederlandse bedrijfsleven en alle alumni van Nyenrode zich nog meer bij de universiteit betrokken gaan voelen. Vooral van de laatste groep mag een substantiële bijdrage worden verwacht. Het zou mooi zijn als we in dit opzicht meer kunnen aansluiten bij het Amerikaanse model. Ik nodig alle Nyenrodianen uit om – waar mogelijk – een bijdrage te leveren en ideeën daarover met ons bestuur te delen.’
 
Stichting Nyenrode Fonds investeert in het verleden, heden en de toekomst van de universiteit door fondsen te werven onder alumni en vermogensfondsen. Ook een bijdrage leveren? Word nu donateur en profiteer van belastingvoordeel.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.