Stichtse Vecht gaat zwemmen tegen kanker

31 januari 2018
Community

De eerste editie van Swim to Fight Cancer - Stichtse Vecht in 2018 is een feit. Op zondag 2 september 2018 vindt een swim plaats waarbij het Boom en Bosch in Breukelen start- en finishpunt van dit zwemevent is. De bedoeling is dat zoveel mogelijk inwoners en organisaties meedoen, waarbij zij zich laten sponsoren door familie, vrienden en bedrijven. Alle opbrengst komt ten goede aan kankerbestrijding.

In het voorjaar wordt de website gelanceerd waarop iedereen zich kan aanmelden als deelnemer, in teamverband of individueel, of voor de kidsswim.

Al 2,8 miljoen opgehaald

Swim to Fight Cancer is een recreatief openwater zwemevent door een plaatselijk decor waarbij deelnemers zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek. Ondertussen zijn er 14 edities in verschillende steden geweest en springen er duizenden mensen per jaar het water in om te zwemmen tegen kanker. Met dit evenement is al ruim 2,8 miljoen euro aan donaties opgehaald.

Oproep: doe mee!

Wethouder Pieter de Groene, van Stichtse Vecht: “Vanuit Fight cancer kwamen Limore Noach en Marije Zuidervaart, beiden inwoner van onze gemeente, bij de burgemeester en mij langs om te praten over dit mooie initiatief. Wij omarmen het en verlenen op alle fronten medewerking. Het belooft een groot evenement te worden. Wij gaan als gemeente aan de slag met bereikbaarheid, veiligheid en vergunningverlening. Wij gaan ook het goede voorbeeld geven door een gemeentelijk team zwemmers aan de start te krijgen. Ook Nyenrode Business Universiteit sluit met enthousiasme aan bij dit initiatief. Samen met onze inwoners hebben we een gezamenlijk goed doel: vechten tegen kanker. Ik roep daarom iedereen in Stichtse Vecht op deel te nemen of bij te dragen!”

Uniek zwemevent verbindt

Projectmanager Marije Zuidervaart: “Swim to Fight Cancer heeft echt iets unieks, zeker in onze gemeente met de Vecht als decor en verbindende factor. Want zoals de Vecht de dorpen van Stichtse Vecht verbindt, verbindt Swim to Fight Cancer de inwoners van Stichtse Vecht om samen op ludieke en sportieve wijze een vuist te maken tegen kanker. Als inwoner van en ondernemer in de gemeente Stichtse Vecht, is het voor mij echt bijzonder om mij voor dit mooie project in te mogen zetten.”

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.