Studenten gewond door liftongeval in Rio de Janeiro

15 september 2017
Community

Breukelen – Afgelopen donderdag heeft een viertal studenten van een groep die op studiereis in Brazilië is, tijdens een ongeval met een hotellift in Rio de Janeiro botbreuken en rugklachten opgelopen. De lift viel van de elfde verdieping omlaag toen een groep van acht instapte. Alle betrokkenen zijn na het ongeval onderzocht in een ziekenhuis ter plaatse, waarbij vier studenten zijn opgenomen. Vier andere studenten aanwezig in de lift hebben kneuzingen overgehouden aan het ongeval en mochten het ziekenhuis verlaten.

Toen de studenten in het hotel van het dakterras in de lift stapten om naar hun kamers te gaan, schoot deze los en viel naar beneden. Een beveiligingssysteem van de lift heeft naar het zich laat aanzien gewerkt, omdat de lift bij elke verdieping werd afgeremd. De lift kwam vanaf de 11e verdieping terecht in de kelder van het gebouw. Hulp was snel ter plaatse.

Goed aanspreekbaar

De studenten zijn direct met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Ze waren allen na het ongeval goed aanspreekbaar, maar erg geschrokken. Vier studenten worden behandeld voor botbreuken en rugklachten. Vier andere studenten hebben kneuzingen opgelopen. De politie en de liftfabrikant onderzoeken de oorzaak van het ongeval.

Terugkeer

Nyenrode werkt met de studenten nauw samen om alles in goede banen te leiden en terugkeer van de gewonde studenten te verzorgen. Een student is geopereerd in een ziekenhuis in Rio de Janeiro. De andere studenten zullen worden behandeld in ziekenhuizen in Nederland. Nyenrode stelt een counselor beschikbaar voor de studenten om het ongeval te helpen verwerken, mochten zij hier behoefte aan hebben.

Studiereis

De studiereis is onderdeel van de Parttime Master of Science in Management opleiding, en vindt plaats binnen het vak Economic Environment and International Business. De studenten organiseren de reis en een deel van het programma zelf, in afstemming met Nyenrode. Nyenrode verzorgt het academische programma samen met de Braziliaanse universiteit Fundação Getulio Vargas.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.