Studenten kiezen voor sfeer en praktijkbegeleiding bij Nyenrode

20 juni 2022
Onderwijs

Studenten van Nyenrode Business Universiteit zijn net als voorgaande jaren zeer tevreden over hun opleiding. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête 2022 (NSE) van Studiekeuze123. Studenten van de BSc Business Administration geven de hoogste waardering; zij gaven hun opleiding een 4,4 op een schaal van 5. Gevolgd door de studenten van de MSc Controlling die hun opleiding een 4,3 op een schaal van 5 gaven. Vooral de begeleiding en betrokkenheid van docenten en de sfeer binnen de opleiding wordt gewaardeerd. 

Ruim 286.000 studenten van 76 hogescholen en universiteiten namen deel aan de jaarlijks enquête. Nyenrode Business Universiteit krijgt van haar studenten een algemene tevredenheidsscore van 3,92 op een schaal van 1 tot 5. Hiermee scoort Nyenrode iets hoger dan het landelijk gemiddelde onder de universiteiten dat staat op 3,88.

Kickstart naar het bedrijfsleven

De sfeer gedurende de opleidingen op Nyenrode worden door studenten bovengemiddeld gewaardeerd. “Deze waardering van studenten motiveert ons om aandacht te blijven geven aan persoonlijk onderwijs in kleine groepen waarbij naast fysiek, ook online en hybride vormen deel uitmaken van deze totale ervaring. We vinden het niet alleen belangrijk om de studenten de juiste bagage mee te geven maar ook aandacht te hebben voor de student als individu en de persoonlijke ontwikkeling”, laat Barbara Majoor, Vice Rector Magnificus aan Nyenrode Business Universiteit, weten in haar reactie op de uitslagen.   

Ook waarderen de studenten de voorbereiding op de beroepsloopbaan. Het opdoen van vaardigheden voor de praktijk is voor veel studenten een aanvulling op hun studie aan Nyenrode. Docenten hebben niet alleen veel kennis van de praktijk maar tonen ook betrokkenheid bij de studenten. Zij staan paraat voor vragen en eventuele feedback. Zo blijkt uit de resultaten van de enquête.  

20 juni 2022

De Nationale Studenten Enquête is een landelijk onderzoek waarin studenten jaarlijks hun mening geven over hun opleiding. De studenten worden bevraagd over uiteenlopende thema’s, zoals inhoud en opzet, studiefaciliteiten en de aansluiting op de beroepspraktijk.

Klik hier voor een uitgebreide rapportage op de website van Studiekeuze123.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.