Studenten waarderen voorbereiding op beroepspraktijk bij masteropleidingen

10 februari 2022
Onderwijs

De masteropleidingen van Nyenrode Business Universiteit scoren ook dit jaar bovengemiddeld op voorbereiding op de beroepspraktijk. Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2022 die afgelopen week is verschenen. Vooral over de masters Controlling, Management en Fiscaal Recht zijn studenten bovengemiddeld tevreden.

Binnen de categorie WO Accountancy & Control krijgt de master of Science in Controlling de meeste waardering van studenten. De opleiding scoort zeer hoog op inhoud, docenten en toetsing en bovengemiddeld op voorbereiding loopbaan en sfeer.

Voltijd en deeltijd

Op het gebied van management biedt geen enkele instelling een algemeen programma aan. Voor aanvang kiezen studenten een specialisatie of track. Bij Nyenrode specialiseer je je in management met een focus op onderwerpen zoals HRM, strategie en organisatieverandering. Ook kies je een specialisatie: digital business and innovation, financial management, of global business. De managementopleidingen, zowel voltijd als deeltijd, presteren in de categorie WO Bedrijfskunde het best. De opleidingen scoren op alle gebieden bovengemiddeld.

Ethiek

De master Fiscaal Recht legt, meer dan bij andere instellingen, nadruk op belastingtheorie, ethiek en begeleiding. Je leert hoe je als adviseur of accountant bedrijven kan helpen om financiële risico’s in te schatten en het inzicht in hun fiscale zaken te behouden. Binnen de categorie WO Fiscaal Recht laat de opleiding de andere opleidingen achter zich door op alle onderdelen bovengemiddeld te scoren en op inhoud zeer hoog  te scoren. Naar aanleiding van de goede resultaten start Nyenrode volgend studiejaar een master Fiscale Economie.

Constant Rams, programma-directeur Accountancy, Controlling & Tax bij Nyenrode Business Universiteit, is blij met de scores van de opleidingen. “Binnen de financiële opleidingen richten we ons op thema’s als IT, ethiek, governance, duurzaamheid in combinatie met persoonlijke vaardigheden. Ik ben blij dat de studenten deze focusgebieden zo goed waarderen.”

Keuzegids Masters 2022
In de volledig digitale Keuzegids Masters 2022 staan alle masters die in het studiejaar 2022/2023 worden aangeboden. Je leest niet alleen in welke onderwerpen je je kan gaan verdiepen, maar vindt in de gids ook informatie over de toelatingseisen en arbeidsmarktperspectieven.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.