TEDxNyenrodeUniversity Think Upside Down 2023

8 december 2022
Community

In de dynamiek van de wereld van vandaag en morgen is omdenken cruciaal. De grootste fout die mensen maken is denken dat de wereld statisch is. Op donderdag 2 februari 2023 is het tijd voor TEDxNyenrodeUniversity. Tijdens dit event, met als thema Think Upside Down, delen verschillende sprekers hun verhalen met het publiek. Deze TEDx wordt georganiseerd door strategie en innovatie agency Stay Future Proof en Nyenrode Business Universiteit. TEDxNyenrodeUniversity Think Upside Down vindt plaats in Het Koetshuis van Nyenrode Business Universiteit. Omdat fysieke deelname beperkt is, is het ook mogelijk kaarten te reserveren voor virtuele deelname aan dit inspirerende event.

Elke onderbreking van de status quo wordt gezien als ongewenst. Het zorgt er ook voor dat bepaalde gedachtepatronen blijven bestaan: “het werkte gisteren, dus dan zal het vandaag ook wel werken”. Of: “ik heb het altijd zo gedaan en ik zou niet weten hoe het anders kan”. De feiten laten echter duidelijk zien dat de wereld snel verandert. Degene die het spel maken zijn degene die anders naar de wereld kijken. Dit geldt voor mensen en organisaties. Tijdens TEDxNyenrodeUniversity zullen verschillende sprekers met verschillende achtergronden ons inspireren om Upside Down te denken. 

  • Ralf Wetzel, professor Organisation & Applied Arts, onthult waarom leiders en bestuurders veel van clowns kunnen leren.
  • Charlotte Melkert legt uit hoe zij en haar tweelingzus Fleur een tech bedrijf hebben neergezet dat bijdraagt aan een meer inclusieve wereld en hoe ze op weg zijn de wereld te veroveren. De tweelingzussen staan samen in de door Forbes opgestelde Europese lijst met meest invloedrijke personen onder de 30 jaar en hebben in november de Harper’s Bazaar Women of the Year publieksprijs gewonnen.
  • Prof. dr. Bas Kodden, hoogleraar Leiderschap & Managementontwikkeling, deelt hoe zijn visie op leiderschap ervoor zorgt dat de abnormaliteit van een individu omarmd wordt. 

Datum: 2 februari 2023

Tijd: 14.00 uur tot 17.00 uur

Tickets: Virtuele deelname € 7,77

Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

 

Over TEDx, x = onafhankelijk georganiseerd evenement

In de geest van ideeën die het verspreiden waard zijn, is TEDx een programma van lokale, zelfgeorganiseerde evenementen die mensen samenbrengen om een TED-achtige ervaring te delen. Tijdens een TEDx-evenement worden TED Talks video en live sprekers gecombineerd om diepe discussie en verbinding te stimuleren. Deze lokale, zelfgeorganiseerde evenementen krijgen de naam TEDx, waarbij x = onafhankelijk georganiseerd TED-evenement. De TED Conference geeft algemene richtlijnen voor het TEDx-programma, maar individuele TEDx-evenementen worden zelf georganiseerd. (Onderhevig aan bepaalde regels en voorschriften.)

Over TED

TED is een non-profit organisatie gewijd aan ideeën die het verspreiden waard zijn, vaak in de vorm van korte lezingen door vooraanstaande denkers en doeners. Veel van deze lezingen worden gehouden op TED-conferenties, intieme TED Salons en duizenden onafhankelijk georganiseerde TEDx-evenementen over de hele wereld. Video's van deze lezingen worden gratis beschikbaar gesteld op TED.com en andere platforms. Audioversies van TED Talks worden gepubliceerd op TED Talks Daily, beschikbaar op alle podcast-platforms. 

De open en gratis initiatieven van TED voor het verspreiden van ideeën omvatten TED.com, waar dagelijks nieuwe TED Talk video's worden geplaatst; TEDx, die duizenden individuen en groepen een licentie geeft om lokale, zelfgeorganiseerde TED-stijl evenementen over de hele wereld te organiseren; het TED Fellows programma, dat innovators van over de hele wereld selecteert om de impact van hun opmerkelijke projecten en activiteiten te vergroten; The Audacious Project, dat cruciale ideeën die het potentieel hebben om miljoenen levens te beïnvloeden onder de aandacht brengt en financiert; TED Translators, die de ondertiteling van TED Talks crowdsourcet zodat grote ideeën zich over talen en grenzen heen kunnen verspreiden; en het educatieve initiatief TED-Ed. TED biedt ook TED@Work, een programma dat TED Talks herdefinieert voor leren op de werkplek. TED heeft ook een groeiende bibliotheek van originele podcasts, waaronder The TED Interview met Chris Anderson, WorkLife met Adam Grant, Far Flung met Saleem Reshamwala en How to Be a Better Human

Volg TED op TwitterFacebookInstagram en op LinkedIn.

Over TEDxNyenrodeUniversity Think Upside Down.

TEDxNyenrodeUniversity Think Upside Down is een onafhankelijk georganiseerd evenement in licentie van TED en beleeft haar vuurdoop op 2 februari 2023.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.